Αρκετοί Βέλγοι παρομοιάζουν τις φυλακές του Χάρεν με ένα μικρό χωριό, όπου οι κρατούμενοι μπορούν να κάνουν πολλές δραστηριότητες ακόμη και να αθλούντ

Στις 22 Δεκεμβρίου θα αποφασίσουν οι βελγικές αρχές για την προφυλάκιση ή μη της Εύας Καϊλή για το σκάνδαλο διαφθοράς που έχει συγκλονίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μέχρι τότε η ελληνίδα ευρωβουλευτής παραμένει προφυλακισμένη στο υπερσύγχρονο σωφρονιστικό ίδρυμα του Χάρεν. Η Εύα Καϊλή  ζει σε ένα μικρό δωμάτιο που, όμως, δε θυμίζει σε τίποτα το κελί φυλακής. Βρίσκεται μόνη και ενημερώνεται για τις εξελίξεις που την αφορούν από την τηλεόραση μέσα στο δωμάτιό της.

Τις τελευταίες ώρες μετά και την προφυλάκιση του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι μιλά συνεχώς στο τηλέφωνο με την οικογένειά της, όπως άλλωστε έχει αποκαλύψει και ο δικηγόρος της  Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Στην πτέρυγα που βρίσκεται συναναστρέφεται με περίπου 20 ακόμη κρατούμενες.

Μιλώντας στο STAR o βέλγος δημοσιογράφος Μισέλ Γκάγιερ περιέγραψε την κατάσταση που βιώνει στις φυλακές η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

«Έχει κάποιες γυναίκες που έχουν σκοτώσει, έχουν βιάσει κι άλλες που κρατούνται για οικονομικά εγκλήματα. Είναι πιθανό η Εύα Καϊλή βρίσκεται στην φυλακή δίπλα σε κρατούμενη που έχει σκοτώσει τον σύζυγό της ή τα παιδιά της, αυτά συμβαίνουν στην φυλακή», υποστήριξε.

Σημειώνεται ότι αρκετοί Βέλγοι παρομοιάζουν τις φυλακές του Χάρεν με ένα μικρό χωριό, όπου οι κρατούμενοι μπορούν να κάνουν πολλές δραστηριότητες ακόμη και να αθλούνται. Μάλιστα, υπάρχουν και παιδικές χαρές για τα παιδιά των μανάδων που έχουν στερηθεί την ελευθερία τους.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr