Σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός δεν προηγήθηκε ποτέ η Παρτιζάν πέρασε και αυτή από το ΟΑΚΑ με σκορ για την 6η αγωνιστική της Euroleague.
Αυτή είναι η 3η εντός έδρας ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια για το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς που βυθίστηκε και άλλο στην βαθμολογία. Κορυφαίοι για τους Πράσινους οι Γουόλτερς και Μπέικον ενώ ο Πάντερ «σκότωσε» το Τριφύλλι με 29 πόντους.
Το ματς ξεκίνησε εφιαλτικά για τον Παναθηναϊκό αφού η Παρτιζάν έβρισκε εύκολα χώρους στην επίθεση με την άμυνα του συνόλου του Ράντονιτς να μην είναι επιπέδου Euroleague.
Έτσι η διαφορά ανέβηκε από νωρίς σε διψήφια νούμερα με τους Πάντερ και Λεσόρ να κάνουν πάρτι και τον Παναθηναϊκό να κυνηγάει στα μέσα της πρώτης περιόδου μια διαφορά 12 πόντων (8-20). Εκεί ο Πάντερ την εκτόξευσε στο +18 (13-31) με τρίποντο και φάουλ όμως ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης με ένα σουτ από τη μια μπασκέτα στην άλλη έφερε το σκορ στο 10′ στο 16-31.
Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε καλύτερα για τους Πράσινους και γρήγορα με τον Παπαγιάννη έριξαν την διαφορά στο -9 (28-37). Όμως ο Πάντερ ήταν καυτός, αφού στο πρώτο ημίχρονο είχε ήδη 20 πόντους, και μαζί με τον Μαντάρ άνοιξαν πάλι την διαφορά στο +15 (36-51) με το ημίχρονο να κλείνει στο 41-54 για την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ δυναμικά για την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς που μέσω της άμυνάς της βρήκε την απαιτούμενη ενέργεια. έτσι έφερε το ματς στον πόντο (57-58) όμως ένα μικρό σερί των Σέρβων έκλεισαν μπροστά την περίοδο με +4 (64-68).
Η τέταρτη περίοδος άρχισε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο όμως ο Πάντερ με τον Έξουμ έδειξαν την κλάση τους και έφεραν το ματς σε διψήφια διαφορά (73-83) και 78-88.
Εκεί συνέβη μια μικρή διακοπή αφού οπαδοί του Τριφυλλιού πέταξαν αντικείμενα λόγω όπως θεώρησαν της εχθρικής διαιτησίας. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι η Παρτιζάν ήταν ψύχραιμη στην ρώσικη ρουλέτα των βολών και έφυγε νικήτρια με σκορ 89-91.
Ο Νταβίντε Καλάμπρια μίλησε στο match programme του Παναθηναϊκός - Πλζεν, με τον Ιταλό να δηλώνει χαρούμενος για τη συνεργασία του με τον Ράφα Μπενίτεθ, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στους στόχους του με το «τριφύλλι».
Για την απόκτηση του Μόντε Μόρις, την πιθανή μεταγραφή «ψηλού», τον τραυματισμό του Γουόρντ και το επικείμενο ματς με την Μπαρτσελόνα, μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού για τη Βαρκελώνη.
Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για τη Βαρκελώνη όπου την Παρασκευή αντιμετωπίζει τη «Μπάρτσα» και ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε -μεταξύ άλλων- για τον νέο συμπαίκτη του, Μόντε Μόρις.
Καλά νέα για τον Ολυμπιακό και τον Μουστάφα Φαλ, αφού η αποθεραπεία από τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο εξελίσσεται πολύ θετικά, κάτι που σημαίνει πως ίσως πατήσει παρκέ μέχρι το τέλος της σεζόν.