
Δυο νέα πάρκα ετοιμάζονται στη Καλαμάτα
Να αυξήσει το ισοζύγιο πρασίνου στη Καλαμάτα επιχειρεί ο Δήμος, κατασκευάζοντας δυο νέα μικρά πάρκα πόλης.
Διαμορφώνονται δύο νέα πάρκα τσέπης σε Καλύβια και Φραγκοπήγαδο, στην Καλαμάτα με πρόθεση της δημοτικής αρχής να αυξηθεί το ισοζύγιο πρασίνου της πόλης.
Στα υπό διαμόρφωση νέα πάρκα τσέπης σε Καλύβια και Φραγκοπήγαδο, βρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος Τα νέα πάρκα εντάσσονται στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής στο πλαίσιο της β’ φάσης κατασκευής του δικτύου πάρκων τσέπης, σε γειτονιές της πόλης.
Τα δύο νέα πάρκα ακολουθούν τη φιλοσοφία των υπολοίπων που έχουν υλοποιηθεί στην Καλαμάτα, εστιάζοντας στην αξιοποίηση του δημόσιου χώρου και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσα από τη δημιουργία χώρων πρασίνου, με έμφαση στα περιβαλλοντικά οφέλη και στη βελτίωση του μικροκλίματος κάθε γειτονιάς.
Τα πάρκα τσέπης όπως έχουν καθιερωθεί να λέγονται, είναι η ενδεδειγμένη λύση στις πόλεις που δεν υπάρχει αρκετός αδόμητος χώρος για μεγάλες αστικές παρεμβάσεις, όπως είναι και η Καλαμάτα.
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Αλήθειες και μύθοι για Δούρειους Ιππους
- Αναφορές για πυροβολισμούς σε νοσοκομείο στον Καναδά
- Κορμοράνοι vs ιχθυοκαλλιέργειες – Γιατί ξεσηκώθηκε η ΕΕ
- «Εξακριβωμένα ακροδεξιά» η AfD της Κάτω Σαξονίας με απόφαση δικαστηρίου
- Ορμούζ, ενεργειακή ασφάλεια και σκιώδης στόλος στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων
- Γιορτή σήμερα 2 Ιουνίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο


