Έβρος: Καρέ – καρέ η σύλληψη διακινητή μεταναστών
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι συλλήψεις διακινητών παράτυπων μεταναστών στον Έβρο.
Το κυνήγι των διακινητών παράτυπων μεταναστών από τα ελληνικά σύνορα προς την ενδοχώρα συνεχίζουν οι αρμόδιες αρχές.
Ήδη από την αρχή του έτους έχουν συλληφθεί περίπου 500 διακινητές σε χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας.
Όπως επισημαίνουν τα στελέχη της Συνοριοφυλακής, ο εντοπισμός τους δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς τα κυκλώματα έχουν δομή και οργάνωση.
Παράλληλα, απαιτείται μεγάλη προετοιμασία και αποτελεσματικό σχέδιο δράσης που συχνά βασίζεται στον αιφνιδιασμό.
Σε βίντεο που αποκάλυψε η ΕΡΤ, πολίτης κατέγραψε με το κινητό του μεγάλη επιχείρηση στην Εγνατία Οδό ανάμεσα σε Ξάνθη και Καβάλα, κατά την διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί καταφέρνουν και εγκλωβίζουν όχημα με διακινητή, σε σημείο όπου εκτελούνται έργα, αιφνιδιάζοντάς τον.
«Βλέπουμε τα κυκλώματα να αναπτύσσονται σε όλη την ελληνική επικράτεια που προσπαθούν να φέρουν από τον Έβρο κυρίως παράνομους μετανάστες. Ο αγώνας ο δικός μας είναι τεράστιος, είναι καθημερινός, 24ώρες το 24ωρο και υπάρχουν πολλές μέρες που αυτές οι συλλήψεις των διακινητών αγγίζουν διψήφιο αριθμό» τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Ελλάδος, Παναγιώτης Χαρέλας.
Διαλέγουν ακριβά αυτοκίνητα
Τα κυκλώματα διακινητών προσπαθούν να ξεγελάσουν τις Αρχές και με τα ΙΧ αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν.
Συνήθως επιλέγουν πολυτελή και γρήγορα οχήματα, για τα οποία πιθανόν να έχουν δώσει και δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την αγορά τους.
Όπως τονίζουν οι Αρχές, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να αλλάξουν τις πινακίδες των οχημάτων με πλαστές.
- Gen Z: Η γενιά που ζητά οικονομική βοήθεια από τη μαμά και τον μπαμπά – Η κατάσταση στην Ελλάδα
- Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Στις 18:00 η πορεία μνήμης – Έκλεισαν οι σταθμοί του Μετρό
- Νέα μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό – Απείλησαν και με Στρεφέτσα οι «ερυθρόλευκοι» (vid)
- Πιερία: Η κακοκαιρία Byron άλλαξε χρώμα στον Θερμαϊκό – Εντυπωσιακά πλάνα από drone
- Μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού με Ταρέμι (vid)
- Ο Μπονγκ Τζουν-χο δεν πιστεύει «ότι η κινηματογραφική εμπειρία θα εξαφανιστεί τόσο εύκολα»
- Άστoν Βίλα – Άρσεναλ 2-1: Πήραν το ντέρμπι οι «χωριάτες» και… χαμός στην κορυφή της Premier League
- Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κλειστοί δρόμοι και σταθμοί του Μετρό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442