Οι «Ρίζες» εξηγούν πώς ο χορός μπορείς να βοηθήσει στην εξάλειψη των διακρίσεων
Ο Θανάσης Ευθυμιάδης παρουσιάζει την πετυχημένη εκπομπή του MEGA "Ρίζες"
Ο Θανάσης Ευθυμιάδης παρακολούθησε την υπαίθρια πρόβα του χορευτή και χορογράφου με αναπηρία Γιώργου Χρηστάκη μαζί με την ομάδα χορού που έχει ιδρύσει, η οποία αποτελείται από άτομα με και χωρίς αναπηρία. Κοντά τους μαθαίνει πώς ο χορός εξαλείφει τις διακρίσεις και ανοίγει δρόμους ενδυνάμωσης των ανθρώπων.
Ο Γιώργος Χρηστάκης είναι ιδρυτής και μέλος της ομάδας χορού Dagipoli που αποτελείται από άτομα με και χωρίς αναπηρία. «Η αναπηρία είναι μία κοινωνική κατασκευή, η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από εμπόδια που βάζει η κοινωνία και η πολιτεία και μας κάνουν να αισθανόμαστε ανάπηροι» εξηγεί ο ίδιος.
Για τον Γιώργο Χρηστάκη ο χορός ήταν πάντοτε ένας τρόπος επικοινωνίας και έκφρασης. «Η σχέση με το χορό ξεκινάει από πολλά χρόνια πριν, όταν συμμετείχα σε συλλόγους ατόμων με αναπηρία όπου υπήρχαν πολιτιστικά τμήματα και εκεί κάναμε τις πρώτες απόπειρες να στήσουμε διάφορα πραγματάκια» προσθέτει.
Ο ίδιος σημειώνει πως αντίστοιχη με τη δική του ομάδα, υπάρχουν άλλες 6 με 7 σε όλο τον κόσμο, ωστόσο η Dagipoli είναι η μοναδική που διοικείται από έναν ανάπηρο και παράλληλα χορογραφεί.
«Η κατάκτηση της απογυμνωμένης έκθεσης μπροστά στο κοινό είναι το μεγαλύτερο όφελος που μπορεί να έχει ένας ανάπηρος συμμετέχοντας στην ομάδα» δηλώνει ο ίδιος, και επισημαίνει το γεγονός πως η αναπηρία ήταν και είναι ένα κοινωνικό στίγμα.
«Προσπαθούμε να “χτυπήσουμε” τα στερεότυπα αυτά και να προκαλέσουμε ανατροπές. Πιστεύω το έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια και έχουν βγει άνθρωποι από τα σπίτια τους» καταλήγει.
Δείτε το βίντεο
- «Καλά Χριστούγεννα Παναθηναϊκέ μου! Πάντα δίπλα σου»: Το βίντεο της πράσινης ΠΑΕ
- Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν – Πρακτικές συμβουλές για τους καταναλωτές
- Ευρώπη: Δεύτερη από το τέλος η Ελλάδα στους πραγματικούς μισθούς – Οι προβλέψεις για το 2026
- Ο Ντανιέλ Μπενσαΐντ και η επιμονή ότι πολιτική σημαίνει ανατροπή
- Τι ισχύει με το συμβόλαιο του Κλοπ – Μπορεί να επιστρέψει στους πάγκους;
- Σοβαρές ζημιές από τη έντονη κακοκαιρία σε πολυκατοικία στον Άλιμο – Κατέρρευσε μάντρα
- Mick Abrahams – Πέθανε ο (αρχικός) κιθαρίστας των Jethro Tull σε ηλικία 82 ετών
- Ο Μητροπολίτης Κοζάνης «ξαναχτυπά»: Στο στόχαστρο όσοι υιοθετούν ζώα και τα ρούχα των κοριτσιών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442