Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατερίνα Παναγοπούλου: «Η ζωή μου θέλω να είναι προσωπική - Δεν μου αρέσει να την μοιράζομαι»

Κατερίνα Παναγοπούλου: «Η ζωή μου θέλω να είναι προσωπική – Δεν μου αρέσει να την μοιράζομαι»

Η δημοσιογράφος σε μία εφ όλης της ύλης συνέντευξη

Στον καναπέ του «Χαμογέλα και Πάλι» κάθισε η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, Κατερίνα Παναγοπούλου.

Η παρουσιάστρια, μίλησε για την τηλεόραση αλλά και για το εάν δίνει συνεντεύξεις.

«Η αλήθεια είναι το σκέφτομαι πριν, επιλέγω πολύ προσεκτικά το πού θα πάω και τι συζήτηση θα γίνει. Θα πάω σε εκπομπές, που θα πούμε όμορφα πράγματα, θα περάσουμε καλά, δεν θα έρθω σε δύσκολη θέση, γιατί πιστεύω ότι έχεις και έναν θεσμικό ρόλο όταν παρουσιάζεις ένα δελτίο, ο κόσμος θέλει να είσαι κάπως πιο μετρημένος. Προσιτός και ανθρώπινος είναι πολύ ωραίο να είσαι, απλά, εμένα δεν μου αρέσει να ανοίγομαι πάρα πολύ», είπε αρχικά η Κατερίνα Παναγοπούλου.

Για τις αναρτήσεις της στο Twitter, η παρουσιάστρια ανέφερε: «Δεν κρατιέμαι στις αναρτήσεις μου στο Twitter. Ειδικά όταν συμβαίνει κάτι, εάν υπάρχει μία υπόθεση στην επικαιρότητα και έχω μία άποψη, δεν μπορώ να κρατηθώ. Λέω, «μήπως δεν πρέπει;», ωστόσο πάντα το λέω. Στο δελτίο ειδήσεων είναι ο ρόλος αυτός που δεν μπορώ να πω κάτι, αλλά στο Twitter εκτονώνομαι».

Η Κατερίνα Παναγοπούλου, τοποθετήθηκε και για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου και για τις δυσκολίες του επαγγέλματος.

«Αυτό που με αγχώνει είναι ότι αυτό που θα γίνει μέσα στα επόμενα δευτερόλεπτα, ένα τόσο δα λάθος να κάνεις, ένα κακό σαρδάμ, αυτό μπορεί να παίξει παντού. Δεν έχει να κάνει με το πόσοι σε βλέπουν εκείνη την ώρα, αλλά με το πόσοι δυνητικά μπορεί να σε δουν μέσω ενός βίντεο, για παράδειγμα, που θα κυκλοφορήσει μετά», παραδέχτηκε.

Και πρόσθεσε: «Επικό σαρδάμ δεν έχω κάνει, ή κάποιο που να «κλάψω» από τα γέλια, αλλά εκείνη την ώρα που θα γίνει κάτι, αρχίζω και δαγκώνομαι για να μην γελάσω. Μετά που πέφτει το βίντεο γελάω ασταμάτητα, μέχρι 2 δευτερόλεπτα πριν βγούμε, και μετά έχω μία πειθαρχία που μπορώ να κρατηθώ».

Επίσης, σημείωσε: «Νιώθεις περιορισμένος αλλά είναι στη σύμβαση του θεσμικού ρόλου που έχεις εκείνη την ώρα, δεν μπορείς να πεις ό,τι θέλεις. Ακόμα και την άποψη που θα εκφράσεις, πρέπει να το κάνεις με έναν τρόπο, γιατί κείνη την ώρα δεν εκπροσωπείς τον εαυτό σου, εκπροσωπείς μία ολόκληρη ομάδα που είναι από πίσω, αλλά και ένα κανάλι. Είσαι το πρόσωπο του καναλιού, άρα πρέπει να έχεις απόλυτη συνείδηση και συναίσθηση ότι δεν μιλάς εκπροσωπώντας τον εαυτό σου».

Η παρουσιάστρια περιέγραψε στη συνέχεια ένα περιστατικό που της συνέβη λίγο πριν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, στο οποίο ένιωσε ότι θα λιποθυμήσει.

«Πριν κανέναν μήνα, έχω πάθει δηλητηρίαση. Έφαγα μία σαλάτα στο κανάλι εκείνη την ημέρα, και δεν έχω καταλάβει τι μου έχει συμβεί. Έχω μία τάση για εμετό, μία ζαλάδα, έναν ίλιγγο. Αυτό ξεκίνησε 2 ώρες πριν το δελτίο και με ρώτησε ο διευθυντής εκείνη την ώρα εάν θέλω να φύγω, γιατί δεν φαινόμουν πολύ καλά. Μου είπε ότι έχω κιτρινίσει και ότι έχω πανιάσει», αποκάλυψε.

«Σκέφτηκα πως έχουμε ετοιμάσει όλο το δελτίο, “που να πάω;”. Μπαίνω μέσα, λέω το δελτίο, είχα πει και στην κοπέλα στο μακιγιάζ να μην με βάψει πολύ, γιατί δεν αισθάνομαι καλά. Σε αυτό το δελτίο βγήκα σχεδόν άβαφη. Συνεχίζω να ζαλίζομαι, έχω ίλιγγο. Φτάσαμε σε οριακό σημείο που παρακάλεσα τον διευθυντή σύνταξης να «φάμε» κάποια ρεπορτάζ και να τελειώσουμε νωρίτερα, γιατί δεν άντεχα», περιέγραψε.

Παρουσίαση και δημοσιότητα: Βίοι παράλληλοι

Για το εάν θα έκανε κάτι άλλο πέραν της παρουσίασης, η Κατερίνα Παναγοπούλου αποκάλυψε: «Ναι, όταν ήρθα είχαμε συζητήσει για μία εκπομπή, ωστόσο είναι μία συζήτηση που την έχουμε αφήσει ανοιχτή, δεν την κλείσαμε ποτέ, δεν την προχωρήσαμε ποτέ. Μου αρέσουν οι τετ α τετ συζητήσεις, είμαι επικοινωνιακός άνθρωπος, οπότε θα μπορούσα να το κάνω. Μου αρέσει να βγάζω κάτι από το μυαλό ή την ψυχή κάποιου, με ιντριγκάρει. Στην ψυχαγωγία, τα όρια πια δεν είναι τόσο οριοθετημένα, όπως και το «Χαμογέλα και Πάλι», που καλύπτει μία γκάμα πραγμάτων. «Κλέβουμε» μάλιστα από εσάς πολλές φορές, γιατί οι άνθρωποι νιώθουν πιο άνετα να μιλήσουν σε εσάς, σας δείχνει εμπιστοσύνη ο κόσμος και φυσικά βάζουμε την πηγή του ρεπορτάζ».

«Δεν θα έκανα πολύ πρωινή εκπομπή γιατί είμαι κακή στο πρωινό ξύπνημα. Είμαι «καταστροφή». Γράφω μέχρι τις 3 το πρωί, αλλά μη με βάλεις να ξυπνήσω πολύ πρωί», τόνισε με αρκετή δόση χιούμορ η παρουσιάστρια.

Όσον αφορά στα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην ίδια, ήταν ξεκάθαρη: «Δεν θα τοποθετηθώ ποτέ δημόσια ακόμα και αν με εκνευρίσει κάτι. Δεν μου αρέσει όταν κάποιος προσπαθεί να εισβάλει στην προσωπική σου ζωή. Θέλω να είναι προσωπική, δεν μου αρέσει να την μοιράζομαι. Καταλαβαίνω την δουλειά και των δημοσιογράφων και των ρεπόρτερ, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το να είσαι κάπου και να σηκώσει κάποιος ένα κινητό και να σε βγάλει μία φωτογραφία. Το να την βγάλει για να την δείξει σε έναν φίλο του για παράδειγμα, εντάξει. Το να πάει να την πουλήσει όμως σε ένα περιοδικό, αυτό με ξεπερνάει και αναρωτιέμαι, ως κοινωνία γιατί θεωρείται φυσιολογικό να βγάλει κάποιος ένα κινητό και να σε βγάλει έτσι μία φωτογραφία και να την πουλάει».

«Προσέχω πού θα πάω και πώς θα συμπεριφερθώ και το πόσο διαχυτική θα είμαι. Βέβαια δεν το ελέγχεις πάντα γιατί είσαι και άνθρωπος. Προσπαθώ να το προσέξω όσο γίνεται και αυτοπεριορίζομαι. Έχεις έναν θεσμικό ρόλο και υπηρετείς κάποιους κανόνες. Έχεις επιλέξει να κάνεις αυτή τη δουλειά», κατέληξε.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024