Τη σύμβαση για την εκπόνηση μελετών για την κατασκευή του 4ου 2θέσιου Νηπιαγωγείου και του 4ου  6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου, υπέγραψε ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος.

Η μελέτη ύψους 238.855,00 ευρώ,  για την οποία ο Δήμος μας εξασφάλισε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», μετά από έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών, αφορά στη δημιουργία σχολείων σε επίπεδο γειτονιάς, που θα προσφέρουν στα παιδιά ένα οικείο και ευχάριστο περιβάλλον.

Σχολεία που θα πληρούν όλες τις τρέχουσες οδηγίες περί βιοκλιματικού σχεδιασμού σχολικών κτιρίων, με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, αλλά και θα εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα μαθητών με αναπηρία.

Θυμίζουμε πως η ίδρυση νέων σχολείων στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού,  δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2889/Β/17-7-2020.

Η Δημοτική Αρχή, από το ξεκίνημά της έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στη σχολική κοινότητα της πόλης.

Έργα και προμήθειες που ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ έχουν υλοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια και έργα προϋπολογισμού άνω των δυο 2.000.000 ευρώ, έχουν ήδη ξεκινήσει μέσω του προγράμματος «Α. Τρίτσης».

«Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας τις καλύτερες συνθήκες, γιατί τα παιδιά είναι η ελπίδα και το μέλλον του κόσμου μας» τονίζει ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού είναι ιδιαίτερα ελκυστικός για να ζήσει κανείς και ως εκ τούτου η πρόνοια της Δημοτικής Αρχής να κατασκευάσει νέες σχολικές μονάδες είναι σωστή.