Το θέμα της δημοπράτησης του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό προχωράει!
Καταρχάς, αύριο Τετάρτη (12/10) οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων θα παραλάβουν από το τεχνικό συμβούλιο του Υπουργείου Υποδομών την έγκριση για τη δημοπράτηση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου, μέσω της μεθόδου του άρθρου 50 του νόμου 4412.
Όταν πάρει στα χέρια της την τελική έγκριση η δημοτική αρχή της Αθήνας, έως την Παρασκευή (15/10) θα ανέβει στην ημερήσια διάταξη της οικονομικής επιτροπής του Δήμου η «έγκριση δημοπράτησης του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού».
Τα φύλλα δημοπράτησης που περιλαμβάνουν αναλυτικά τους όρους της διαδικασίας έχουν ήδη συγγραφεί και όλα δείχνουν απόλυτα έτοιμα για την έναρξη της δημοπράτησης της νέας ποδοσφαιρικής αρένας που θα φιλοξενήσει τα επόμενα χρόνια τον Παναθηναϊκό.
Η δημοπράτηση του γηπέδου θα κρατήσει συνολικά έναν χρόνο μέχρι να προκύψει προς το τέλος Οκτωβρίου 2023 ο ανάδοχος που θα αναλάβει την κατασκευή του νέου γηπέδου. Τα δε έργα (βάσει σχεδιασμού) θα ξεκινήσουν στο τελευταίο δίμηνο του 2023, με ορίζοντα ολοκλήρωσης εντός 36 μηνών, δηλαδή προς τους τελευταίους μήνες του 2026.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Σε ένα ματς στο οποίο έγινε ροντέο στο τέλος, η Μίλαν έσωσε τον βαθμό με γκολ του Λεάο στο 90+2' - Θα πρέπει να λέει και «ευχαριστώ» στη Τζένοα η οποία έχασε πέναλτι με τον Στάντσιου στο 90+9'.
Οι χρήστες του TikTok θα έχουν αποκλειστική πρόσβαση σε στιγμιότυπα αγώνων και σε βίντεο από τα παρασκήνια. Ακόμη, σε συνεντεύξεις πρωταγωνιστών και σε ηχογραφήσεις από κάμερα θώρακος διαιτητή