Νάσος Ηλιόπουλος: «Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη, οι πολίτες είναι απροστάτευτοι στη ΔΕΗ και τα καρτέλ ενέργειας»
Ο κ. Ηλιόπουλος απάντησε στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για την συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.
«Χρειάζεται πραγματικά πολύ θράσος να επικαλείται κανείς τη διεθνή πραγματικότητα, όταν σε Γερμανία και Γαλλία οι εθνικοποιήσεις εταιρειών ενέργειας βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη και υλοποιούνται», σχολιάζει ο Νάσος Ηλιόπουλος σε απάντησή του προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη, οι πολίτες έχουν μείνει εντελώς απροστάτευτοι στη ΔΕΗ και τα καρτέλ ενέργειας που, υπό την προστασία του, δεν χάνουν ευκαιρία κάθε μήνα να ορμούν στα εισοδήματα των πολιτών και να απολαμβάνουν υπερκέρδη».
«Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα της κυβερνητικής υποκρισίας και κοροϊδίας», προσθέτει.
«Προοδευτική συμμαχία ή Αγία Οικογένεια;»
Ο κ. Ηλιόπουλος σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός «κάθε μέρα επιδεικνύει με διάφορους τρόπους την αγωνία του να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία, ευνοώντας την παρέα του» και «προκειμένου να πετύχει αυτό τον στόχο, δεν διστάζει να πλήξει τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, τους θεσμούς και την ίδια τη Δημοκρατία».
«Όσο καταρρέει, τόσο πιο ανάλγητος και επικίνδυνος γίνεται», υποστηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Και προσθέτει πως «σύντομα, τον λόγο θα έχουν οι πολίτες. Οι οποίοι πολίτες θα κληθούν να απαντήσουν στα μόνο πραγματικό ερώτημα: προοδευτική συμμαχία ή ‘Αγία Οικογένεια’», καταλήγει χαρακτηριστικά.
- Έρχονται αυξήσεις άνω του 10% στα ασφάλιστρα υγείας
- Η βιομηχανία του «σκοτεινού τουρισμού»: Γιατί οι νέοι επισκέπτονται τόπους καταστροφής;
- Σχέσεις: Από πότε το dating έχει γίνει τόσο πολύ δύσκολο;
- Από τους δασμούς μέχρι τα Labubu, το 2025 ήταν μία… ιδιαίτερη χρονιά για τη παγκόσμια οικονομία
- Miriam Rodríguez: Η μητέρα που κυνήγησε τους δολοφόνους της κόρης της – Και το πλήρωσε με τη ζωή τη
- Ο Tyler, the Creator έχει ενθουσιαστεί με το κινηματογραφικό του ντεμπούτο – «Μια βουτιά με τα μούτρα σε κάτι καινούργιο»
- Dry January: Αν σκέφτεσαι να κόψεις μαχαίρι το αλκόολ τον πρώτο μήνα του 2026, ξανασκέψου το
- Τι κάνει την ανισότητα να γίνει κοινωνική εξέγερση; Ίσως να είναι το ίντερνετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)


























![Στα λευκά «ντύθηκε» η Κωνσταντινούπολη την πρώτη ημέρα του χρόνου – Χιονοστιβάδες στην πόλη Βαν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/konstantinopole-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442