Την Παρασκευή αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ο Γιάννης Μπρατάκος, ο οποίος τελικά διορίζεται υφυπουργός στον πρωθυπουργό με τις αρμοδιότητες που προβλέπονται για τη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού.
Μάλιστα προσωρινά είχε αναλάβει γενικός γραμματέας στις 10 Αυγούστου ο Στέλιος Κουτνατζής, και σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες από το μέγαρο Μαξίμου, η προσωρινή ανάληψη καθηκόντων γενικού γραμματέα πρωθυπουργού από τον κ. Κουτνατζή είναι μια κίνηση που γίνεται για τυπικούς λόγους, μέχρι να οριστικοποιηθεί η αποχώρηση του κ. Μπρατάκου από το ΕΒΕΑ, καθώς η θέση δεν δύναται να παραμείνει κενή
Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου έχει ως εξής:
«Ο κ. Γιάννης Μπρατάκος αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από τον νόμο για τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού. Η ορκωμοσία θα γίνει την Παρασκευή».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.