Πλεύρης: Θα εξετάσουμε που θα χρειαστεί υποχρεωτικότητα της μάσκας
Τι είπε για τα σχολεία.
Δύο σενάρια για τη χρήση μάσκας θα εξετάσει το υπουργείο Υγείας για το φθινόπωρο.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ η συζήτηση σχετικά με τη μάσκα θα επικεντρωθεί σε δύο φάσεις. Στο πού και αν χρειαστεί να είναι υποχρεωτική, όπως είναι στα νοσοκομεία, στα ΜΜΜ και στα πλοία και πού θα υπάρξει ισχυρή σύσταση.
Ο υπουργός ανέφερε πάντως πως η γενικότερη κουλτούρα «θέλει» ένα νέο πλαίσιο συστάσεων.
«Στον απόλυτο ήπιο βαθμό, αν χρειαστούν σε συγκεκριμένους χώρους να επεκταθεί η χρήση της μάσκας, τότε θα το εξετάσουμε. Ο χειμώνας έχει κι άλλους παράγοντες που επιβαρύνουν, όπως η γρίπη, με αποτέλεσμα όταν υπάρχει και ο κοροναϊός να πρέπει να υπάρχει μία στρατηγική, όπως εμβολιασμός, προκειμένου να προστατέψουμε τις ευάλωτες ομάδες», επισήμανε ο κ. Πλεύρης.
Σχετικά με τα σχολεία ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως μέχρι τέλος του μήνα θα υπάρξει συζήτηση με το υπουργείο Παιδείας και τους ειδικούς σχετικά το πρωτόκολλο που θα ακολουθηθεί στα σχολεία.
Τι είπε για σχολεία και εμβόλια
«Η λογική μας και στα σχολεία θα είναι να πάμε σε ήπιους περιρισμούς. Μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα έχουμε συζητήσει», επισήμανε.
Ο κ. Πλεύρης πρόσθεσε πως στις αρχές καλοκαιριού είχαμε ένα έντονο κύμα, το οποίο δεν έδωσε τις βαριές νοσηλείες όπως τα προηγούμενα κύματα.
«Υπήρξε μεγάλη πίεση στις απλές κλίνες, ενώ τώρα είμαστε στην φάση της αποκλιμάκωσης. Υπάρχει πλάνο για το πώς θα αναπτυχθούν κλίνες, χωρίς να περιοριστούν τα χειρουργεία», τόνισε ο υπουργός.
Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στα εμβόλια, τονίζοντας πως αυτά που είναι τώρα διαθέσιμα στη χώρα μας προστατεύουν από τη βαριά νόσηση γι΄αυτό θα πρέπει να εμβολιαστούν κυρίως οι άνω των 60 ετών.
«Τα επικαιροποιημένα εμβόλια θεωρούμε πως θα υπάρχουν εντός του έτους , ωστόσο ειδικά οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να εμβολιαστούν τώρα», τόνισε.
- Οι προσδοκίες για τις εκπτώσεις – Τρίτη και φαρμακερή για το εμπόριο;
- Αιτωλοακαρνανία: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας
- LIVE: ΑΕΛ Novibet – Άρης
- AI: Πώς σχεδιάζεται το μέλλον των εργαζομένων στις τράπεζες
- Γάζα: Ο Καναδός πρωθυπουργός δήλωσε πως συμφώνησε καταρχήν στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ
- Άρης: Η 11άδα για το παιχνίδι με την ΑΕΛ Novibet – Πέντε αλλαγές από τον Χιμένεθ
- Πορτογαλία: Σώμα με σώμα εκλογική κούρσα για την προεδρία – Η ακροδεξιά έτοιμη να φτάσει στον δεύτερο γύρο
- «Κάποιοι νεαροί προπονητές είναι αλαζόνες» – Αιχμές από τον Κόντε για τον Αμορίμ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442