Ο Γιάννης Μπρατάκος νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού
Ο κ. Μπρατάκος αναλαμβάνει τη νέα του θέση στην κυβέρνηση μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη
Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τοποθετείται Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού ο Γιάννης Μπρατάκος. Ο κ. Μπρατάκος παραιτήθηκε από τη θέση του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Σημειώνεται ότι ο κ. Μπρατάκος αναλαμβάνει τη νέα του θέση στην κυβέρνηση μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη νωρίτερα σήμερα.
Διαβάστε επίσης Το παρασκήνιο των παραιτήσεων – Το damage control, τα «παράκεντρα» στην ΕΥΠ και τα 2 πολιτικά σενάρια
Ποιος είναι ο Γιάννης Μπρατάκος
Ο Γιάννης Μπρατάκος γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε Παραγωγή & Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics & Political Science. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρίας Πληροφορικής DD SYNERGY από το 1999, ενώ δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής και ειδικά στις υπηρεσίες για το λογισμικό SAP από το 1995.
Αποτέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της συμβουλευτικής εταιρίας CAPE CONSULTING.
Εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών από το 2006. Τον Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ αναλαμβάνοντας τα θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων και γενικά το οικοσύστημα ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
Από τον Φεβρουάριο του 2021, αποτελεί μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Στρατηγικής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τον Σεπτέμβριο του 2021 εξελέγη Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Ο Γιάννης Μπρατάκος είναι διαζευγμένος και πατέρας δύο παιδιών, του Άγγελου και του Αλέξανδρου.
- Γιατί τα βραβεία Όσκαρ λέγονται «Όσκαρ»;
- Επιδόματα: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 16 έως 20 Μαρτίου
- Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Ντέρμπι «αιωνίων» για την Α1 πόλο ανδρών με φόντο την κορυφή
- Από τη Βαρκελώνη στο Ελληνικό – Πώς η ΑΙ και οι ψηφιακές υποδομές επανασχεδιάζουν τις πόλεις
- Πώς θα καταλάβουμε ότι η γάτα μας πλήττει – Οι αλλαγές στη συμπεριφορά της
- Ηράκλειο: Θρήνος για το βρέφος που βρέθηκε νεκρό στην κούνια του – Οι πρώτες ενδείξεις για τον θάνατό του
- H Χάποελ Τελ Αβίβ θέλει τον Πίτερς για το καλοκαίρι
- Κυνικός Τραμπ: «Μπορεί να ξαναχτυπήσουμε το Χαργκ απλά για την πλάκα» – Τι είπε για τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ,
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mohammad-alizade-91PVsccQXbc-unsplash-1-315x220.jpg)































![Ελαιόλαδο: Σε άνοδο οι εισαγωγές παγκοσμίως – Πώς μεταβάλλονται οι τιμές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/20elaioladoo10-thumb-large-thumb-large-thumb-large-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442