Την προηγούμενη σεζόν ο 26χρονος ποδοσφαιριστής, κατέγραψε με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι 46 συμμετοχές, έχοντας πετύχει 7 γκολ και 2 ασίστ.
Ο Ρόδρι είχε κάνει το ντεμπούτο του με τους πρωταθλητές Αγγλίας στο Κομιούνιτι Σιλντ στις 4 Αυγούστου του 2019 όπου η Σίτι κέρδισε στη διαδικασία των πέναλτι την Λίβερπουλ, μετά την ισοπαλία με 1-1 στην κανονική διάρκεια.
Στην Premier League αγωνίστηκε πρώτη φορά εναντίον της Γουέστ Χαμ, έξι ημέρες μετά, στην εκτός έδρας νίκη με 5-0 και στις 14 Σεπτεμβρίου σημείωσε το πρώτο του γκολ στην εκτός έδρας ήττα με 3-2 από την Νόριτς.
Την είδηση έκανε γνωστή η ομάδα μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο twitter
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.