Κικίλιας για Turkaegean: Η Ελλάδα κινείται νομικά για την ακύρωση της απαράδεκτης αυτής καμπάνιας
Η καμπάνια εντάσσεται στις ανιστόρητες αιτιάσεις της τουρκικής πλευράς με την κλιμακούμενη επιθετικότητα, μέσω της εργαλειοποίησης και του τουρισμού.
Μετά τον Γιάννη Οικονόμου και ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα κινείται νομικά για την ακύρωση της απαράδεκτης καμπάνιας Turkaegean.
«Η Ελληνική Κυβέρνηση κινείται νομικά ενάντια σε αυτή τη διαδικασία. Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε συνεργασία με τον Υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Δένδια. Η χώρα μας θα κινηθεί νομικά και στα ευρωπαϊκά φόρα, θα υπερασπίσει τη θέση της στην Αμερική και σε όλες τις χώρες». Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με τον όρο «Turkagean» σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.
«Αυτή η κίνηση αντίκειται στην ηγεσία τους και στον τρόπο με τον οποίον χειρίζονται τα πράγματα, καθώς οι Τούρκοι ταξιδιώτες και τουρίστες έχουν γεμίσει τα ελληνικά νησιά, τη Μυτιλήνη και την Κω και τη Χίο και τη Σάμο και ψηφίζουν Ελλάδα. Οπότε αυτό ίσως θα έπρεπε να το σκεφτούν οι έχοντες τις πολιτικές πρωτοβουλίες και τις ανάλογες συμπεριφορές» τόνισε ο κ. Κικίλιας.
Ο Υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στα στοιχεία που καταδεικνύουν αύξηση στις αφίξεις και στα έσοδα από τον τουρισμό το πρώτο εξάμηνο του 2022 συγκριτικά με το 2019, επισημαίνοντας ότι παρά το γεγονός ότι φέτος είμαστε αντιμέτωποι με προβλήματα που δεν υπήρχαν προ πανδημίας (ενεργειακό, ακρίβεια, πόλεμος στην Ουκρανία), τόσο τα μέχρι στιγμής στοιχεία όσο και τα μηνύματα που έρχονται για τους επόμενους μήνες είναι εντυπωσιακά που σημαίνει ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Τουρισμού που προηγήθηκε, αποδίδει καρπούς. Η στρατηγική αυτή, επεσήμανε ο κ. Κικίλιας, είχε δύο στόχους: Πρώτον, την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την προσέλκυση ταξιδιωτών που δαπανούν πολλά χρήματα στις διακοπές τους και δεύτερον, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου (ήδη η κρουαζιέρα έχει φτάσει τους 10 μήνες).
Τέλος, όσον αφορά τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα αεροδρόμια της Ευρώπης λόγω των ελλείψεων προσωπικού, ο Υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι είναι σε συνεχή επαφή με τους υπεύθυνους των αεροδρομίων και τον Υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και εξέφρασε την ικανοποίησή του που στην Ελλάδα δεν παρατηρείται ανάλογο πρόβλημα, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό καθώς το αεροδρόμιο είναι η πρώτη επαφή του ταξιδιώτη με τη χώρα μας.
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)






















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442