Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστολή τεσσάρων Δημάρχων στον πρωθυπουργό για τη Μητρόπολη τους στην Αιτωλοακαρνανία

Επιστολή τεσσάρων Δημάρχων στον πρωθυπουργό για τη Μητρόπολη τους στην Αιτωλοακαρνανία

Τέσσερις Δήμαρχοι ζητούν από τον πρωθυπουργό με επιστολή τους, την οποία παρουσιάζει το in.gr, να «σπάσει» η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας σε δύο, όπως έχει αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος.

Οι Δήμαρχοι Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Ναυπακτίας και Θέρμου, στην επιστολή τους στον πρωθυπουργό δηλώνουν κατηγορηματικά ότι συμφωνούν με την κατάτμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας όπως έχει αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος σε δύο προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα γεωγραφικής απόστασης και έκτασης τα οποία δεν μπορεί ως ενιαία Μητρόπολη να καλύψει η παρούσα κατάσταση.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, η Μητρόπολη θα διασπαστεί σε δύο πιο λειτουργικές Μητροπόλεις: Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Βόνιτσας με έδρα την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Αγ. Βλασίου με έδρα το Αγρίνιο.

Στη Μητρόπολη Ναυπάκτου, από την οποία αποσπάται η περιοχή του Αγ. Βλασίου, θα υπαχθούν η επαρχία Θέρμου και οι κοινότητες Γαλατά και Περιθωρίου και θα ονομάζεται Μητρόπολη Ναυπάκτου και Θέρμου.

Έτσι, αφενός συμβαδίζουν τα όρια των Μητροπόλεων με των Δήμων και αποφεύγονται ακραίες ανισότητες μεταξύ των Μητροπόλεων σε θέματα έκτασης και μεγέθους, επισημαίνουν οι τέσσερις Δήμαρχοι στην επιστολή τους στον πρωθυπουργό με ημερομηνία 20 Ιουνίου.

Σημειώνουν, πάντως, ότι πρόκειται για εκκλησιαστικό ζήτημα και πως οι αποφάσεις των Οργάνων της Εκκλησίας πρέπει να γίνονται σεβαστές στο πλαίσιο των σχέσεων Πολιτείας – Εκκλησίας.

Ολόκληρη η επιστολή

Επιστολή_Μητσοτάκη_ Αιτωλοακαρνανία

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024