G7: Έχει κινητοποιήσει 19,8 δισ. για την Ουκρανία και είναι έτοιμη να διαθέσει κι άλλα
Τι ανακοίνωσε η ομάδα της G7 για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των χωρών της Ομάδας της 7 (G7) ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν κινητοποιήσει 19,8 δισεκ. δολάρια για την Ουκρανία και δεσμεύθηκαν να παράσχουν περισσότερη βοήθεια εάν χρειαστεί.
Οι υψηλόβαθμοι αυτοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας – των χωρών της G7 – είχαν συνομιλίες στη Γερμανία για τη χρηματοδότηση του Κιέβου ενώ η χώρα προσπαθεί να απωθήσει τη ρωσική εισβολή και εξαντλούνται οι οικονομικοί της πόροι.
Διασφάλιση βασικών υπηρεσιών
«Το 2022, έχουμε κινητοποιήσει 19,8 δισεκ. δολάρια δημοσιονομικής στήριξης, συμπεριλαμβανομένων 9,5 δισεκ. δολαρίων των πρόσφατων δεσμεύσεων… για να βοηθήσουν την Ουκρανία να κλείσει το χρηματοδοτικό της κενό και να συνεχίσει να διασφαλίζει την παροχή βασικών υπηρεσιών στον ουκρανικό λαό», ανέφεραν οι αξιωματούχοι της G7 στο κοινό ανακοινωθέν τους.
«Επιπλέον, χαιρετίζουμε το συνεχιζόμενο έργο σε όλη τη G7 και τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς θεσμούς για την περαιτέρω ουσιαστική χρηματοδότηση προς την Ουκρανία, που περιλαμβάνει κυρίως την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πρόσθετη μακροοικονομική συνδρομή ύψους έως 9 δισεκ. ευρώ», ανέφερε η ανακοίνωση.
«Επιπρόσθετη σχεδιαζόμενη στήριξη προς τις ουκρανικές κρατικές εταιρίες και τον ιδιωτικό τομέα μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και του Διεθνούς Χρηματοδοτικού Οργανισμού (IFC) ανέρχεται σε 3,4 δισεκ. δολάρια», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
«Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας σε όλο αυτό τον πόλεμο και πέραν αυτού και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα όπως πρέπει», σύμφωνα με το ανακοινωθέν της G7.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- AI: Τι πρέπει να μάθουμε στα παιδιά για να είναι έτοιμα για ένα μέλλον που διαμορφώνεται απ’την τεχνητή νοημοσύνη;
- Το νεότερα για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Θα εξεταστεί η εγκατάσταση συστήματος καρδιακής υποβοήθησης»
- Οι προτάσεις του ΔΝΤ για το στεγαστικό: Βάλτε φόρο στα άδεια σπίτια, χτίστε κοινωνικές κατοικίες
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «γαλλικό κλειδί» στην «σκουριασμένη» κλειδαριά της κυβέρνησης
- Ενοίκια: Τα σημεία «κλειδιά» για το Ε2
- Αντισημιτισμός vs Ακτιβισμός: Πώς η Βρετανία παγιδεύτηκε ανάμεσα στον Κάνιε και τη Γάζα
- «Δέματα Αγάπης» από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας
- Greek Economy Growth Forecast Cut to 1.9% for 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)



















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442