ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 1-0: Ο Φελίπε χάρισε τη νίκη στους Κρητικούς
Έπειτα από ένα χορταστικό ματς με αρκετές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, ο ΟΦΗ κατάφερε να επικρατήσει εντός έδρας με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης χάρη σε τέρμα του Φελίπε, και να ανέβει έτσι στην πρώτη θέση των play out της Superleague.
Με νίκη ολοκλήρωσε τις φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις στην έδρα του ο ΟΦΗ. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια επικράτησε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης, και επέστρεψε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας των playouts, προσπερνώντας τον Ιωνικό.
Παράλληλα, οι Αρκάδες βρίσκονται πλέον στην 9η θέση και τελευταία αγωνιστική παίζουν εντός έδρας με τον Απόλλωνα Σμύρνης που έχει υποβιβαστεί, ενώ ο ΟΦΗ κλείνει τις υποχρεώσεις του στον Βόλο.
Το μοναδικό τέρμα το οποίο έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Φελίπε στο 72′. Mε το τέρμα Νο 8 του Βραζιλιάνου στη φετινή χρονιά, οι Κρητικοί κατάφεραν έτσι να πάρουν το τρίποντο, απέναντι στον Αστέρα, ο οποίος έχασε σημαντικές ευκαιρίες κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.
Ο αγώνας
Στα πρώτα λεπτά του ματς, ο ΟΦΗ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να γίνει απειλητικός μπροστά από την εστία του Παπαδόπουλου.
Μετά το 20λεπτο ο Αστέρας άρχισε να παίρνει μέτρα και να γίνεται επικίνδυνος, με τον Ριέρα στο 30’ να έχει μια μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, αφού βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Επασί, αλλά έκανε κακό τελείωμα και ο τερματοφύλακας των Κρητικών τελικά έδιωξε.
Πέντε λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Καμάου, να δοκιμάσει την ετοιμότητα του, με τον Έλληνα κίπερ να διώχνει με γροθιές. Η μεγαλύτερη φάση των Αρκάδων ήρθε στο 41’ όταν ο Σίτο έκανε την σέντρα, ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά που κόντραρε, η μπάλα στρώθηκε στον Ριέρα, ο οποίος με διπλή προσπάθεια δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη ήταν για τον ΟΦΗ. Ο Μπουζούκης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Φελίπε κοντρόλαρε και ελευθερώθηκε, όμως το σουτ του με το αριστερό πέρασε ελάχιστα άουτ.
Οι Κρητικοί ήταν ανώτεροι στο δεύτερο μέρος, καταφέρνοντας να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα στην φάση του 72′. . Ο Τοράλ έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, ο Παπαδόπουλος αρχικά απέκρουσε. Ο Φελίπε πήρε το ριμπάουντ, σούταρε με την μπάλα να σταματάει στα σώματα, επιχείρησε ένα δεύτερο σουτ, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου.
Το 1-0 έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα, με την ομάδα του Νίκου Νιόπλια να ανεβεί έτσι ξανά στη κορυφή των play out.
ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Νέιρα (71΄Κοροβέσης), Καμάου (58΄Μπουζούκης), Βούρος, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης (59΄Τοράλ), Στάικος (58΄Ντε Γκούζμαν), Φελίπε (83΄Ντουρμισάι), Μεγιάδο, Μπαλογιάννης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρσία (78΄Καρμόνα), Ατιένζα, Χριστόπουλος, Άλβαρες, Κανελλόπουλος (57΄Ιγκλέσιας), Σόνι, Μουνάφο (89΄Σάνταφε), Μπαράλες, Σίτο (89΄Μιχόπουλος), Ριέρα (79΄Καπίγια).
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Βίρτους Μπολόνια – Χάποελ Τελ Αβίβ 74-79: Σπουδαίο διπλό για την ομάδα του Ιτούδη και κορυφή στη Euroleague
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά το τέλος της 15ης αγωνιστικής – Σε ποια θέση βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)










































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442