Δεσποτόπουλος: «Μην περιμένουμε ότι η Τουρκία θα εγκαταλείψει το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας»
Πώς οδεύει προς τις εκλογές ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν;
Για τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, μίλησε σήμερα Σάββατο στο MEGA , o διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η γειτονική χώρα δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο, όσο στην ηγεσία της χώρας παραμένει ο Ερντογάν. Παράλληλα, ο κ. Δεσποτόπουλος μίλησε και για την κίνηση των Τούρκων να πλησιάζει την Λιβύη.
Δεν αλλάζει η Τουρκία
«Μην περιμένουμε ότι η Τουρκία θα αλλάξει πολιτική, μην περιμένουμε ότι καταγγείλει το τουρκολυβικό μνημόνιο ή ότι θα εγκαταλείψει το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας. Έχουμε δύο δεδομένα. Το ένα είναι ότι η Ελλάδα έχει αναβαθμιστεί πολύ και κυρίως λόγω της ανάπτυξης των σχέσεων με τις ΗΠΑ», ανέφερε αρχικά.
«Οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ βλέπουν την Ελλάδα και την Τουρκία σαν το ανάχωμά της καθόδου της Ρωσίας προς τη Μεσόγειο. Η Τουρκία είχε πάντα ένα προβάδισμα γιατί ήλεγχε τα στενά και η Ελλάδα κατάφερε να εξισορροπήσει τα πράγματα με την αμυντική συμφωνία αλλά και με το ότι έχει καταστεί ενεργειακός κόμβος εις όφελος και των Αμερικανών και δικό μας», πρόσθεσε.
«Έχουν χάσει το πλεονέκτημα του να είναι οι προνομιακοί συνομιλητές. Εάν η Ελλάδα αποφασίσει να αγοράσει F-35,θα τα πάρει σε ένα 24ωρο. Ο Ερντογάν οδεύει στις εκλογές πληγωμένος και χωρίς αφήγημα. Δεν μπορεί να έχει αφήγημα την οικονομία με 70%πληρθωρισμό, ούτε κάποια «επιτυχία» με τη Δύση, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διατηρήσει μία τεχνητή ένταση με την Ελλάδα για να το «πουλήσει» στους ψηφοφόρους του» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Δεσποτόπουλος σχετικά με τις τουρκικές εκλογές και την στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οι σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ προκαλούν τρόμο στην Τουρκία
«Κανείς δεν υπολογίζει ότι θα έχουμε μία τεχνητή ένταση, ωστόσο τον βοηθάει στο εσωτερικό της χώρας. Η σχέση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ προκαλούν εκνευρισμό στην Τουρκία. Το ΝΑΤΟ προάσπισε την χώρα μας όσο αφορά στον εναέριο χώρο της Ελλάδας και την κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο», κατέληξε.
«Το 4ο γεωτρύπανο είχε αγοραστεί πέρσι και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από την Τουρκία. Ο αρχικός σχεδιασμός είναι ότι θα πάει και αυτό στην Μαύρη Θάλασσα και το θέμα είναι πού θα το χρησιμοποιήσει», σχολίασε από την μεριά του ο δημοσιογράφος του MEGA, Ανδρέας Ρομπόπουλος.
- Τι αλλάζει στις συντάξεις του Δεκεμβρίου – Ποιοι θα δουν περισσότερα χρήματα
- Συνταγή: Stroganoff με μανιτάρια
- Επίδειξη ισχύως στην Κίνα: Βομβαρδιστικά των ΗΠΑ ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα πέταξαν πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας
- Φρίκη στη Μιανμάρ: 31 νεκροί σε βομβαρδισμό της χούντας εναντίον νοσοκομείου
- Hair trends: Τα 5 must χτενίσματα του χειμώνα
- Καιρός: Γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442