Ο Μαρκίφ Μόρις είχε τεθεί νοκ-άουτ μετά από το πισώπλατο χτύπημα του Νίκολα Γιόκιτς στον αγώνα των Χιτ με τους Τίμπεργουλβς. Πλέον, επέστρεψε στα παρκέ μετά από 4 μήνες, ωστόσο δεν φαίνεται να έχει ξεχάσει το περιστατικό.
Jokic and Markieff Morris both got ejected after exchanging fouls during Nuggets-Heat.
Ο άσος των Χιτ επέστρεψε στη δράση, μετρώντας 6 πόντους και 4 ριμπάουντ στην ήττα των Χιτ από τους Γουλβ με 113-104, με τον Μόρις να αναφέρεται στο διάστημα απουσίας του.
«Τις πρώτες δύο εβδομάδες δεν κοιμήθηκα. Ήταν από τις πρώτες φορές στη ζωή μου που δεν μπορούσα να ελέγξω κάτι. Ο παππούς μου με πήρε πολλές φορές τηλέφωνο και μου είπε να το ξεπεράσω. Έτσι και έκανα… Τώρα επέστρεψα και είμαι ευγνώμων που μπορώ να ξαναπαίξω μπάσκετ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μόρις.
Όσο για το αν ο Γιόκιτς προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του μετά τον τραυματισμό, είπε: «Όχι. Δεν θέλω να ακούσω τίποτα από αυτόν. Έκανε αυτό που έκανε και τέλος».
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Πρωταθλήτρια χειμώνα με εμφατικό τρόπο η Άρσεναλ, συνέτριψε με 4-1 την Άστον Βίλα στο υποτιθέμενο ντέρμπι κορυφής. Οδυνηρό 1-1 η Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην ουραγό, Γουλβς και μάλιστα εντός.
Η Βαλένθια επικράτησε της Παρτίζαν με 86-73, παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Ταϊρίκ Τζόουνς, που το τελευταίο διάστημα συνδέεται με τον Ολυμπιακό – Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τη Μονακό του Σπανούλη επί της Μπαρτσελόνα (74-90).