Τοπική λιχουδιά μέσα σε ιγκλού έχει τρελάνει την Ιαπωνία
Η τοπική λιχουδιά είναι ένα βραστό με miso - λαχανικά της περιοχής -, μανιτάρια και χοιρινό miyuki
Πρωτότυπη γευστική εμπειρία και περιπέτεια προσφέρει έως τα τέλη Φεβρουαρίου το Restaurant Kamakura Village στη νομαρχία Ναγκάνο στην Ιαπωνία: 20 ιγκλού στο χιονισμένο τοπίο μπορούν να φιλοξενούν έως και τέσσερις το πολύ, λόγω της Covid-19, επισκέπτες το καθένα για να γευθούν το τοπικό πιάτο Noroshi-nabe.
Η τοπική λιχουδιά είναι ένα βραστό με miso – λαχανικά της περιοχής -, μανιτάρια και χοιρινό miyuki. Χρονολογείται από την περίοδο των πολέμων μεταξύ των daimyos, των βαρόνων στην Ιαπωνία, όταν πριν εκατοντάδες χρόνια στο κοντινό όρος Kuroiwa άναβαν noroshi, φωτιές για να ειδοποιήσουν ότι πλησιάζουν εχθρικά στρατεύματα.
View this post on Instagram
Πέραν του ότι οι επισκέπτες του pop-up εστιατορίου έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν έλκηθρο σε ορισμένη περιοχή και να πεταχτούν σε ένα κατάστημα που δημιουργήθηκε επί τούτου, μπορούν να επισκεφθούν και τη σε ζωηρό κόκκινο χρώμα Πύλη Τόρι του σιντοϊστικού ναού· όπου φιλοξενείται ένα ιερό αντικείμενο γνωστό ως shimenawa (ιερό σκοινί) το οποίο πιστεύεται ότι αποτρέπει το κακό καθώς και ένα κυτίο προσφορών. Η επίσκεψη στον ναό είναι δωρεάν.
View this post on Instagram
Το γεύμα κοστίζει 3.700 γιεν (28,36 ευρώ) κατ’ άτομο και το δείπνο 4.200 γιεν (32,17 ευρώ) ενώ είναι δωρεάν για τις ηλικίες έως πέντε χρόνων. Το Restaurant Kamakura Village απέχει περίπου μιάμιση ώρα από το Τόκιο και θα λειτουργεί έως τις 27 Φεβρουαρίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442