Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντέιβιντ Χόκνεϊ: Η νέα αυτοπροσωπογραφία του για πρώτη φορά στην δημοσιότητα

Ντέιβιντ Χόκνεϊ: Η νέα αυτοπροσωπογραφία του για πρώτη φορά στην δημοσιότητα

Μόνο η τέχνη (και ο Χόκνεϊ) θα μας σώσει

Στις 15 Μαρτίου, οι λάτρεις της σύγχρονης τέχνης μπορούν να δουν από κοντά τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ μέσω της τελευταίας αυτοπροσωπογραφίας του, η οποία θα προβληθεί για πρώτη φορά στο Μουσείο Fitzwilliam του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ και στη Γκαλερί Heong.

Ο νέος ακρυλικός πίνακας του θρυλικού 84χρονου καλλιτέχνη της ποπ, τα έργα του οποίου είναι από τα πιο ακριβά που πωλούνται από ζωντανό καλλιτέχνη, θα ενώσει μια σειρά από κομμάτια που συνδέουν τα μέσα τέχνης του Χόκνεϊ στο παρελθόν και το παρόν σε ένα θέαμα που ονομάζεται Hockney’s Eye: Η Τέχνη και Τεχνολογία της Απεικόνισης. Μαζί για πρώτη φορά το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει και άλλα έργα τέχνης από την συλλογή του καλλιτέχνη.

Ζωγραφισμένη στις 22 Νοεμβρίου 2021, στη Νορμανδία, η αυτοπροσωπογραφία απεικονίζει τον Άγγλο ζωγράφο να χαμογελά με το τουίντ κοστούμι του, με το ένα χέρι σηκωμένο και να κρατά ένα πινέλο ενώ το άλλο πιάνει ένα τσιγάρο.

Σκέφτεστε κάτι πιο… Χόκνεϊ;

Άλλα έργα τέχνης παρουσιάζουν τον μοναδικό πειραματισμό του Χόκνεϊ με την τέχνη, την ζωγραφική, τα έντονα χρώματα, το iPad, ακόμη και την τρισδιάστατη τεχνολογία — διερευνώντας την αντίληψή του για την τέχνη από το παρελθόν και πώς έχει εξελιχθεί από τότε. Η έκθεση θα κατασκευαστεί σε μια επίδειξη ψηφιακού κολάζ μήκους τοίχου που θα παρουσιάζει τα έργα ψηφιακής φωτογραφίας του καλλιτέχνη.

Και αν όλα στο παρόν μοιάζουν «παγωμένα», ίσως και στατικά, η τέχνη είναι εδώ δίνει κουράγιο, ελπίδα και μας κλείνει το μάτι στο μέλλον!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024