Ζάκυνθος: Ιατρικό θαύμα η συγκόλληση του ακρωτηριασμένου άκρου του 11χρονου αγοριού
Το παιδί έχασε το χέρι του, όταν μπλέχτηκε στον άξονα του τρακτέρ που βρισκόταν σε λειτουργία, με οδηγό τον πατέρα του
Χρειάστηκαν οχτώ ώρες και μία ομάδα από 11 εξειδικευμένους γιατρούς προκειμένου να επανασυγκολλήσουν τον ώμο του 11χρονου από τη Ζάκυνθο, ο οποίος ακρωτηριάστηκε από τρακτέρ.
O 11χρονος μετά από το πολύωρο χειρουργείο νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».
Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν ο 11χρονος πλησίασε στο τρακτέρ το οποίο ήταν σε λειτουργία, καθώς ο πατέρας του ράντιζε, και άγνωστο ακόμα πως, το χέρι του μπλέχτηκε στον άξονα, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί από τον ώμο.
Το παιδί διακομίστηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, ωστόσο κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων.
Σε ανακοίνωση, η Διοίκηση του Παίδων, επισημαίνει πως ο μικρός ασθενής κατέφθασε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο μας στις 16:30 την ίδια ημέρα και σε καλή γενική κατάσταση.
Το ακρωτηριασμένο μέλος μεταφέρθηκε ταυτόχρονα με την προβλεπόμενη διαδικασία.
Στις 17:00 ο ασθενής εισήλθε στο Χειρουργείο του ΓΝΠΑ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» όπου και υπεβλήθη σε χειρουργική επανασυγκόλληση (Αρ) άνω άκρου στο ύψος του άνω τριτημορίου του (αρ.) βραχιονίου.
«Έπρεπε να γίνουν χειρισμοί σε κομμένα νεύρα, κομμένα αγγεία. Οι μύες ήταν όλοι κομμένοι»,δήλωσε ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, Χρήστος Κλωνάρης.
Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 02:00 ξημερώματα της 13.02.22.
Χτες βράδυ ο 11χρονος Διονύσης αποσωληνώθηκε κάνοντας τους γονείς του να χαμογελάσουν μετά από ένα εφιαλτικό διήμερο. Ο 11χρονος θα παραμείνει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση. Η αποκατάσταση είναι δύσκολη και μακροχρόνια καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς η συνήθης αναγέννηση του νεύρου είναι ένα χιλιοστό ανά μήνα.
Επισημαίνεται ότι αυτή είναι η πρώτη επιτυχής επανασυγκόλληση άκρου στο ύψος του ώμου σε παιδί στην Ελλάδα.
- Int.: Έρχεται αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- ΑΕΚ – Μπανταλόνα: Ώρα υπέρβασης και πρόκρισης για την Ένωση
- Πυρ ομαδόν κατά της πρότασης για δόμηση σε περιοχές Natura
- Ο Κάνιε Γουέστ κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου και στη Γαλλία
- Τα ενοίκια «καίνε» το πορτοφόλι των νοικοκυριών – Αποκαλυπτική μελέτη
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο νεαροί που εκβίαζαν φίλο τους για χρήματα
- Ουγγαρία: Ο νέος πρωθυπουργός δεσμεύεται να αναστείλει τη λειτουργία των κρατικών ΜΜΕ
- K‑POP Demon Hunters: Το απόλυτο fan‑experience για μικρούς και μεγάλους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442