Παναθηναϊκός – Άρης 103-83: «Σόου» του Νέντοβιτς κόντρα στον Άρη
Έχοντας τον Νεμάνια Νέντοβιτς σε πολύ μεγάλη μέρα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα του Άρη με σκορ 103-83, συνεχίζοντας έτσι τις καλές του εμφανίσεις.
Έχοντας πάρει… φόρα από το ματς κόντρα στην Μπασκόνια, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα του Άρη με σκορ 103-83 στο ΟΑΚΑ, για την 14η αγωνιστική, με τον Νεμάνια Νέντοβιτς να είναι απολαυστικός ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 28 πόντους.
Οι Πράσινοι είχαν το έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, με τον Άρη να έχει μικρά ξεσπάσματα, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη που τελικά πανηγύρισε τη νίκη και βελτίωσε το ρεκόρ του στο 10-1, με τους Θεσσαλονικείς να πηγαίνουν στο 5-7.
Πέραν του «Νέντο» που ήταν εξαιρετικός, οι Πράσινοι πήραν πολύτιμες βοήθειες από τον Τζέρεμι Έβανς που είχε 17 πόντους, τον Οκάρο Γουάιτ με 16 και τον Λευτέρη Μποχωρίδη με 14. Από την άλλη πλευρά, για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη ξεχώρισαν ο Ολιβιέ Χάνλαν με 25 πόντους, ο Τζέιμς Κέλι με 15 και ο Σακούρ Τζούστον με 14.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυναμικά με τους Μποχωρίδη και Νέντοβιτς να αναλαμβάνουν το σκοράρισμα, κάνοντας ό,τι θέλουν την άμυνα του Άρη που προσπαθούσε να βρει λύσεις στο πίσω μέρος του παρκέ. Η διαφορά ξεπέρασε τους δέκα πολύ γρήγορα, με τους Κιτρινόμαυρους να κάνουν μια μικρή αντεπίθεση μειώνοντας.
Στη συνέχεια και πάλι η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη με πρωταγωνιστές τους Έβανς και τον Νέντοβιτς που συνέχιζε τον… χαβά του εκτόξευσαν τη διαφορά πάνω από τους είκοσι. Οι Θεσσαλονικείς επέστρεψαν για ακόμα μία φορά, όμως και πάλι ο Παναθηναϊκός με ένα μικρό ξέσπασμα πήγε στα αποδυτήρια στο +21 (54-33).
Οι Πράσινοι συνέχισαν να δείχνουν το καλό τους πρόσωπο και κρατούσαν τη διαφορά πάνω από τους είκοσι. Όμως ο Άρης μπόρεσε να πλησιάσει, με τον Κέλι να βρίσκει ρυθμό μετά το κακό πρώτο μέρος, και φυσικά τον Χάνλαν να συνεχίζει τις καλές του εμφανίσεις.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Άρης έκανε την ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει στο ματς, έριξε τη διαφορά κάτω από τους δέκα, όμως δύο μεγάλα σουτ του Σαντ-Ρος και μερικά καλάθια του Έβανς, εκτόξευσαν ξανά το προβάδισμα, για να «κλειδώσει» η νίκη των Πράσινων.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Μετά την πρόκριση της Μονακό επί της Μπαρτσελόνα ο Μάικ Τζέιμς στάθηκε στη μακρά ιστορία που έχουν οι Μονεγάσκοι με τον Ολυμπιακό και τόνισε πως ανάμεσα στις δύο ομάδες θα γίνουν μεγάλες μάχες.
Η διαδικασία των play in της Euroleague ολοκληρώθηκε και η διοργάνωση μπαίνει στην προτελευταία στροφή της, με τα play off που ξεκινούν την προσεχή Τρίτη (28/4) - Το πρόγραμμα και οι ώρες των αγώνων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.
Η Μονακό του «κοντού» ρόστερ επέδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα, νίκησε τη Μπαρτσελόνα με 79-70 και για 4η φορά σε 5 χρόνια θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά ή τα ημιτελικά της Euroleague