
Κοροναϊός: Διευρύνει το Ισραήλ τους δικαιούχους τέταρτης δόσης εμβολίου
Θα συμπεριληφθούν και ενήλικες κάτω των 60 ετών
Το Ισραήλ διεύρυνε σήμερα, Τετάρτη, τα κριτήρια για τη χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19, προκειμένου να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους ενήλικες κάτω των 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα, οι φροντιστές τους και άλλοι ενήλικες που διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο έκθεσης στον κοροναϊό.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενέκρινε το μέτρο.
Ενισχύεται σημαντικά η προστασία
Σύμφωνα με ευρήματα πρόσφατης μελέτης, αυτοί που έλαβαν μια τέταρτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 ήταν τρεις με πέντε φορές περισσότερο προστατευμένοι από τη σοβαρή νόσηση και δύο φορές πιο προστατευμένοι από την μόλυνση σε σύγκριση με αυτούς που είχαν κάνει και την λεγόμενη αναμνηστική (3η) δόση του εμβολίου.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, καθώς η παραλλαγή Όμικρον του κοροναϊού σάρωνε τη χώρα, το Ισραήλ άρχισε να χορηγεί τέταρτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε πολίτες άνω των 60 ετών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
- Παναθηναϊκός: Με Κοντούρη, αλλά χωρίς Ζαρουρί στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
- Παλλήνη: Καρέ καρέ ο άγριος ξυλοδαρμός κοσμηματοπώλη
- «Το σημάδι της σάρκας» – Χαμένο ποίημα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα ανακαλύφθηκε 93 χρόνια μετά
- Έγινε η συνάντηση Σιάο – Ζήση: «Κάθε χρόνο ο Άρης Betsson θα ανεβαίνει επίπεδο»
- Αφθώδης πυρετός: Αυξάνονται τα κρούσματα στη Λέσβο – Έφτασαν τα 43 συνολικά
- Greek Museums See Revenue Surge Despite Visitor Fluctuations



