Απρόβλεπτα προβλήματα αρχίζει να αντιμετωπίζει η υπηρεσία δορυφορικού ίντερνετ του Ίλον Μασκ, Starlink. Και αυτό, γιατί κάποια από τα δορυφορικά της πιάτα αρχίζουν να προσελκύουν… γάτες.

Για να λάβουν σήμα από τους δορυφόρους της SpaceX σε όλο τον κόσμο, οι συνδρομητές του Starlink εγκαθιστούν τα δορυφορικά πιάτα της εταιρείας. Μπορούν να τοποθετηθούν στη σκεπή ενός κτιρίου ή πάνω σε έναν εξωτερικό τοίχο, ωστόσο, πολλοί τα τοποθετούν στο επίπεδο του εδάφους.

Με δεδομένο ότι τα πιάτα εκπέμπουν θερμότητα, η κακοκαιρία που πλήττει αυτές τις ημέρες πολλές περιοχές των ΗΠΑ έφερε στην επιφάνεια ένα απροσδόκητο πρόβλημα. Συγκεκριμένα, τα δορυφορικά πιάτα της Starlink αρχίζουν να προσελκύουν γάτες, οι οποίες ψάχνουν ένα ζεστό μέρος για να προστατευτούν από το χιόνι και το κρύο.

«Η υπηρεσία Starlink δουλεύει μια χαρά, ώσπου οι γάτες ανακαλύψουν ότι το πιάτο εκπέμπει λίγη θερμότητα στις κρύες ημέρες», έγραψε στο Twitter ένας χρήστης της.

Και όπως φαίνεται, οι γάτες δεν είναι τα μοναδικά ζώα που ψάχνουν για ζεστασιά στα δορυφορικά πιάτα του Elon Musk. Ένας άλλος χρήστης είχε το ίδιο πρόβλημα με τα πουλιά.

Παρότι δεν έχει γίνει σαφές εάν τα ζώα μπλοκάρουν το σήμα, εντούτοις δεν αποκλείεται να προκαλέσουν ζημιά στον εξοπλισμό.

Αυτό που ίσως μπορεί να κάνει η Starlink είναι να συστήνει στους πελάτες της να τοποθετούν τα πιάτα τους σε μέρη όπου δεν μπορούν να φτάσουν… γάτες!

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr