Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όμικρον - Χωρίς τρίτη δόση έως και το 90% όσων νοσηλεύονται, λέει ο Μπόρις Τζόνσον

Όμικρον – Χωρίς τρίτη δόση έως και το 90% όσων νοσηλεύονται, λέει ο Μπόρις Τζόνσον

Για αυξημένα κρούσματα αλλά ηπιότερα συμπτώματα κάνει λόγο ο βρετανός πρωθυπουργός.

Νέα έκκληση για εμβολιασμό απηύθυνε την Τετάρτη στους Βρετανούς ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος προειδοποίησε ότι η μεγάλη πλειονότητα όσων νοσηλεύονται με βαριά Covid-19 δεν είχαν λάβει αναμνηστική δόση.

Με την Όμικρον να κυριαρχεί και να σπάει το ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, ο Τζόνσον ζήτησε από τους πολίτες να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά τηρώντας τα μέτρα ασφάλειας.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση Τζόνσον ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι δεν σκοπεύει να επιβάλει νέα περιοριστικά μέτρα πριν από το νέο έτος.

Διαβάστε επίσης: Τα εμβόλια «ίσως είναι αναποτελεσματικά» στην Όμικρον χωρίς αναμνηστική δόση

«Λυπάμαι που το λέω, όμως η συντριπτική πλειονότητα όσων χρειάζονται σήμερα νοσηλεία στην εντατική δεν έχουν λάβει αναμνηστική δόση» δήλωσε ο Τζόνσον στη διάρκεια επίσκεψής του σε εμβολιαστικό κέντρο.

«Μίλησα με γιατρούς που λένε ότι τα νούμερα φτάνουν μέχρι και το 90% των ανθρώπων στην εντατική» είπε σύμφωνα με το Reuters.

«Η παραλλαγή Όμικρον συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα, βλέπουμε αύξηση των κρουσμάτων στα νοσοκομεία, προφανώς όμως είναι ηπιότερη από την παραλλαγή Δέλτα» πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα, μελέτη του Imperial College στο Λονδίνο υπολόγιζε ότι ο κίνδυνος νοσηλείας λόγω Όμικρον είναι 40-45% μικρότερος από ό,τι στην περίπτωση της Δέλτα.

Ακόμα μεγαλύτερη μείωση του κινδύνου, έως 80%, έδειχνε πρόσφατη μελέτη στη Νότια Αφρική όπου ανακαλύφθηκε το νέο πανδημικό στέλεχος.

Η Βρετανία κατέγραψε την Τρίτη σχεδόν 130.000 νέα κρούσματα και σύμφωνα με βρετανικά μέσα η χώρα αντιμετωπίζει έλλειψη σε rapid test.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024