Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από την Πύλο και τον χώρο της αρχαιολογίας. Οι αρχαιολόγοι, Τζακ Ντέιβις και Σάρον Στόκερ, δύο επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι στις ΗΠΑ, έκαναν μια εξαιρετική ανακάλυψη.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δύο αρχαιολόγοι έσκαψαν την ιστορική τοποθεσία και βρήκαν έναν απίστευτο σπάνιο θησαυρό, που έχει να ανακαλυφθεί σε ελληνικό έδαφος για περισσότερο από έναν αιώνα. Ο εκπληκτικός θησαυρός, περιέχει πολλούς πολύτιμους λίθους, χρυσά και ασημένια αντικείμενα, καθώς και πανοπλίες, όπλα και κοσμήματα.
Τι λέει ο θρύλος για τον βασιλιά Νέστορα
Σε αυτά τα μέρη θεωρείται ότι ήταν το παλάτι του θρυλικού Έλληνα βασιλιά Νέστορα. Στην ίδια περιοχή με το πέρασμα των χρόνων έχουν εντοπιστεί αμέτρητα κειμήλια από την εποχή της Αρχαίας Ελλάδας.
Οι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης τον σκελετό ενός άνδρα, πιθανότατα πολεμιστή εκείνης της αρχαίας εποχής. Μάλιστα, τον ονόμασαν «Griffin Warrior», εμπνευσμένοι από το αετοκέφαλο λιοντάρι στον ελληνικό μύθο.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας