Γερμανία – Δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια έναν άνδρα που έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος καρναβαλιστών
Ο άνδρας αυτός, ένας ντόπιος 31 ετών, κατηγορείται ότι σκοπίμως έριξε το όχημά του πάνω στο πλήθος ανθρώπων με στόχο να σκοτώσει.
Γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε έναν άνδρα σε ισόβια κάθειρξη επειδή έπεσε με ταχύτητα με το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος ανθρώπων που γιόρταζαν την κορύφωση του γερμανικού καρναβαλιού πέρυσι στη δυτική γερμανική πόλη Φόλκμαρσεν τραυματίζοντας πολλούς, ανάμεσά τους και 20 παιδιά, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα tagesschau.de.
Ο άνδρας αυτός, ένας ντόπιος 31 ετών, κατηγορείται ότι σκοπίμως έριξε το όχημά του πάνω στο πλήθος ανθρώπων με στόχο να σκοτώσει.
Στη Γερμανία η ισόβια κάθειρξη είναι η αυστηρότερη δυνατή ποινή.
Το δικαστήριο στην πόλη Κάσελ έκρινε ότι το αδίκημα που διέπραξε ήταν πολύ σοβαρό, που σημαίνει ότι η ποινή του δεν θα αναθεωρηθεί αυτόματα για να αποφυλακιστεί υπό όρους μετά 15 χρόνια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Το δικαστήριο δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχόλιο.
Η Δευτέρα των Ρόδων (Καθαρά Δευτέρα) είναι η ημέρα κορύφωσης των εορταστικών εκδηλώσεων του καρναβαλιού στη Γερμανία και θεσμός στις καθολικές περιοχές της χώρας, ειδικά στη Ρηνανία, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μεταμφιέζονται, καταναλώνουν αλκοόλ και παρελαύνουν στους δρόμους για να παρακολουθήσουν τα στολισμένα άρματα που συχνά σατιρίζουν δημόσια πρόσωπα και πολιτικούς.
Τα μέτρα ασφαλείας στις δημόσιες εκδηλώσεις στη Γερμανία έχουν αυστηροποιηθεί από τότε που ένας Τυνήσιος με διασυνδέσεις με ένοπλους ισλαμιστές έριξε το φορτηγό του πάνω σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο το 2016 σκοτώνοντας 12 ανθρώπους.
Ο δράστης αρχικά διέφυγε και αργότερα έπεσε νεκρός από σφαίρες ιταλών αστυνομικών.
Πηγή: ΑΠΕ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ στο Ορμούζ – Συνομιλίες Λιβάνου και Ισραήλ με τη συμμετοχή Ρούμπιο
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442