Κοροναϊός – Η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας απαντά για τις ΜΕΘ
Στη δημόσια συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με τη διαχείριση των κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας και τη διασωλήνωση ασθενών με covid-19 εκτός Μονάδων, αποφάσισε να παρέμβει η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ).
Το απόγευμα της Παρασκευής (10/12/2021), οι εκπρόσωποι του ΔΣ της ΕΕΕΘ, Αναστασία Κοτανίδου (Διευθύντρια ΜΕΘ, «Ευαγγελισμός»), Μαρία Θεοδωρακοπούλου (Διεθύντρια ΜΕΘ, «Αττικόν») και Βασίλειος Μπέκος (Διευθυντής ΜΕΘ Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών), θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να αναλύσουν τον τρόπο λειτουργίας των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, την περίοδο της πανδημίας covid-19.
Έντονη αντιπαράθεση για τις ΜΕΘ Vip
Υπενθυμίζεται ότι οι αρχικές καταγγελίες περί «VIP κλινών ΜΕΘ» και επιλογής ασθενών για την εισαγωγή τους στις Μονάδες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, προκάλεσαν έντονη αντιπαράθεση.
O υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης απέρριψε τους ισχυρισμούς αυτούς ως «ψευδέστατους» και «fake news» και κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και «παντός υπευθύνου που διακινεί ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις, για δήθεν ύπαρξη κλινών ΜΕΘ που κρατούνται για επιλεγμένα πρόσωπα και δεν διατίθενται στους ασθενείς».
Και η ΠΟΕΔΗΝ, όμως, πρόκειται να καταθέσει αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για το θέμα, ζητώντας να διερευνηθεί η διαχείριση των διασωληνωμένων ασθενών που βρίσκονται εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.
Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο βουλευτής και Τομάρχης Υγείας Ανδρέας Ξανθός ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση και ακριβή στοιχεία για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και τη θνητότητά τους, για την πραγματική ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και τη στελέχωσή τους ανά νοσοκομείο και, κυρίως, για τον τρόπο διαχείρισης της λίστας αναμονής του ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ, καθώς και τις εγγυήσεις που διασφαλίζουν την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των πολιτών.
- Οι «Άγγελοι του Τσάρλι» ξανασυναντιούνται – 50 χρόνια μετά, η κοινή μάχη με τον καρκίνο και ο φεμινισμός
- Ασυμβίβαστο μεταξύ της «κανονικότητας» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του «μένουμε Ευρώπη»
- Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Τρεις αποδεδειγμένοι τρόποι που το Μαστιχόνερο διευκολύνει την καθημερινότητα
- Αυτοί που ρυπαίνουν περισσότερο είναι οι κερδισμένοι του πολέμου στο Ιράν
- Social media: Σήμερα οι ανακοινώσεις για την απαγόρευση της χρήσης από ανήλικους κάτω των 15 ετών
- Τι απάντησε ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ στις φήμες για τον Ολυμπιακό
- Μενίδι: Θανατηφόρα παράσυρση γυναίκας από νταλίκα
- Κατερίνα Καινούργιου: Οι πρώτες φωτογραφίες με την κόρη της μετά το εξιτήριο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442