Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για τη 10η αγωνιστική της Super League, σε ένα ντέρμπι που θέλουν πολύ και οι δύο ομάδες. Οι μεν Ερυθρόλευκοι για να ξεφύγουν έξι βαθμούς από την Ένωση, οι δε Κιτρινόμαυροι για να πατήσουν κορυφή μαζί με τον Ολυμπιακό.
Ο Πέδρο Μαρτίνς καταστρώνει τα πλάνα του για το ματς και περιμένει να δει σε τι κατάσταση θα είναι ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος είχε ενοχλήσεις την προηγούμενη βδομάδα και δεν προπονήθηκε κανονικά. Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι δεν πήγε καν με την εθνική του ομάδα στη διακοπή για να προλάβει να είναι έτοιμος για το κυριακάτικο ντέρμπι και φαίνεται πως θα τα καταφέρει.
Ο Μαρτίνς ποντάρει πολλά στον Γκάρι, με τον Πορτογάλο να περιμένει πράγματα ανάλογα με τα προηγούμενα παιχνίδια που έχει παίξει, ενώ στα συν του για το αρχικό σχήμα είναι και πως γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα.
Ο Γκάρι μπορεί να έχει παίξει μόλις δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, αλλά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, με την οποία αγωνιζόταν, έχει αγωνιστεί και κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ έχει βρεθεί και σε ντέρμπι. Από εκεί και πέρα, ο Ροντρίγκες όταν βλέπει ΑΕΚ… αφηνιάζει και έχει τη δική του προϊστορία με την Ένωση, αφού έχει βρει δίχτυα 2 φορές απέναντί της τη σεζόν 2015-2016.
Συγκεκριμένα, στο ματς της 4ης αγωνιστικής, όταν ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει με 2-1 την ΑΕΚ στην Τούμπα, είχε κάνει το 1-1 και στην 1η αγωνιστική των πλέι-οφ είχε πάλι ισοφαρίσει σε 1-1 και πάλι ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει 2-1.
Ο Φαμπιάν Χιουρτσέλερ μίλησε ενόψει του Λίβερπουλ - Μπράιτον και παράλληλα αναφέρθηκε τόσο στον τραυματισμό του Στέφανου Τζίμα, όσο και στην μεγάλη επίδραση που έχει ο Μπάμπης Κωστούλας στην ομάδα του.
Την πρόσληψη του Ισπανού, Άλβαρο Ρούμπιο, στο πόστο του προπονητή της Β' ομάδα ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Νίκος Τοπολιάτης ανέλαβε χρέη Deputy Head της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας.
Μια πολύ κρίσιμη για το άμεσο μέλλον της Λίβερπουλ συνάντηση, θα έχουν σύντομα Άρνε Σλοτ και Μο Σαλάχ, οι οποίοι θα μιλήσουν για όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα στους «ρεντς» και όσα θα γίνουν το προσεχές.