Εύκολα η Σίτι (4-1) – Η Λειψία σόκαρε την Παρί στο 92′ (2-2)
Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν καταιγιστική στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε με 4-1 της Μπριζ και ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου – «Τιμωρία» Σόμποσλαϊ στο 90+2′ για την Παρί
Ενα ημίχρονο ήταν αρκετό για την Σίτι για να καθαρίσει την υπόθεση νίκη απέναντι στην Μπριζ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν καταιγιστική στο δεύτερο μέρος, σημείωσε τρία γκολ και επικράτησε με 4-1 της Κλαμπ Μπριζ. Πλέον, οι Πολίτες βρίσκονται στην πρώτη θέση του ομίλου, μετά την γκέλα της Παρί κόντρα στην Λειψία και την επόμενη αγωνιστική θα δώσει ντέρμπι κορυφής κόντρα στην ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο.
Η Μάντσεστερ Σίτι προηγήθηκε με τον Φόντεν, αλλά το αυτογκολ του Στόουνς έσβησε το προβάδισμα. Το πρώτο ημίχρονο ήταν φτωχό σε φάσεις, με το 1-1 να είναι το σκορ του μέρους.
Στο δεύτερο μέρος, η Σίτι πάτησε το γκάζι όσο χρειαζόταν, και πήρε γρήγορα και πάλι το προβάδισμα, με τον Μαχρέζ. Από εκεί και πέρα, οι Πολίτες δεν έχασαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και σημείωαν και άλλα δυο γκολ με τους Στέρλινγκ και Ζεσούς.
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Παρί για 88 λεπτά κρατούσε την νίκη στα χέρια της, αλλά το γκολ-πέναλτι του Σόμποσλαϊ ήταν αρκετό για να την γκρεμίσει από την κορυφή. Οι Ταύροι προηγήθηκαν στο σκορ με τον Ενκούκου.
Θα μπορούσαν να είχαν πάρει διπλό προβάδισμα, αν ο Αντρε Σίλβα είχε ευστόχησει σε εκτέλεσι πέναλτι, αλλάο ο Ντοναρούμα είπε «όχι». Από εκεί και πέρα, οι Παριζιάνοι ανέβασαν την απόδοση τους, πήραν τον έλεγχο του ματς, και κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση πριν το ημίχρονο, με τα γκολ του Βαινάλντουμ.
Στο δεύτερο μέρο, η Λειψία προσπάθησε για το κάτι παραπάνω και έφτασε στην φάση στο 88΄, με τον Κιμπεμπέ να υποκύπτει σε πέναλτι και ο Σόμποσλαϊ να διαμορφώνει το τελικό 2-2 στο 92′.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Μετά από συγκλονιστικό ματς στην Πολωνία που κρίθηκε στις δύο παρατάσεις, ο Άρης Betsson επικράτησε της Σλασκ στην Πολωνία με 113-107 και παρέμεινε ζωντανός για πρόκριση στην επόμενη φάση του EuroCup
Με τον Βασίλη Τολιόπουλο να έχει 21 πόντους και 5 ασίστ, στην καλύτερη εμφάνισή του με τα «πράσινα», ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε εύκολα της Μπασκόνια (93-74) για βελτιώσει το ρεκόρ του στο 14-9.