Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε ένας συνταξιούχος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».
«6 χρόνια περιμένω τη σύνταξή μου. Το 2016 κατέθεσα τα χαρτιά μου στον ΕΦΚΑ Πειραιά, το 2018 μου έβγαλαν προσωρινή σύνταξη 360 ευρώ. Ο περσινός χειμώνας ήταν κατοχικός, δεν θέλω να ξαναπεράσω τέτοιο χειμώνα. Θέλω να μου βγάλουν τη σύνταξη να ζήσω ανθρώπινα» είπε ο κ. Γιώργος.
Ο κ. Γιώργος δεν έχει πάει στον ΕΦΚΑ Πειραιά, καθώς μένει σε νησί και είναι δύσκολη η μετακίνησή του.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύνταξή του κανονικά θα έπρεπε να ανέρχεται σε 700 ευρώ. «Μα 360 ευρώ; Μέχρι τις 10, 12 του μήνα κρατάει… Δούλεψα για πάνω από 20 χρόνια» πρόσθεσε.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.