Ισπανία – Ένα κορίτσι «πνίγεται» καθημερινά για να ευαισθητοποιήσει για την κλιματική αλλαγή
Ένα άγαλμα που κόβει την ανάσα προκάλεσε σοκ στους κατοίκους του Μπιλμπάο
Ένας μεξικανός υπερρεαλιστής καλλιτέχνης δημιούργησε ένα γλυπτό που κόβει την ανάσα.
Ο λόγος για τον Ρούμπεν Οζόρκο, ο οποίος έχει γίνει διάσημος για αγάλματα διάσημων προσωπικοτήτων, όπως του Ντέιβιντ Μπάουι και του Φρέντι Μέρκιουρι.
Όμως το τελευταίο του άγαλμα ξέφυγε από την πεπατημένη και προκάλεσε σοκ στους κατοίκους του Μπιλμπάο της Ισπανίας.
Πρόκειται για ένα άγαλμα ενός κοριτσιού τοποθετημένου μέσα στο ποτάμι Νερβιόν.
Η ιδιαιτερότητα του αγάλματος, που ζυγίζει 120 κιλά και τιτλοφορείται «Αύριο» είναι πως το κορίτσι εμφανίζεται να πνίγεται μέσα στα θολά νερά του ποταμού.
Δημιουργήθηκε στα πλαίσια μιας καμπάνιας του ιδρύματος BBK, και έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την κλιματική αλλαγή.
Ο ποταμός παρουσιάζει παλίρροια και άμπωτη, κι έτσι το κορίτσι πότε φαίνεται να βουλιάζει μέσα στα νερά του και πότε να αναδύεται εκ νέου.
Ο ίδιος ο Οζόρκο εξήγησε ότι το άγαλμά του έχει στόχο να μας θυμίσει ότι οι πράξεις μας «μπορούν να μας βυθίσουν ή να μας κρατήσουν στην επιφάνεια».
Ορισμένοι κάτοικοι εκτίμησαν τόσο το νόημα όσο και την αισθητική του αγάλματος, όμως άλλοι το βρήκαν ανατριχιαστικό, ειδικά αν αντιμετωπιστεί έξω από τα συγκείμενά του.
Μιλώντας στο Reuters, η Τριάνα Γκιλ, κάτοικος του Μπιλμπάο, δήλωσε:
«Στην αρχή με έκανε να αισθανθώ άγχος, όταν το πρόσωπό της ήταν έξω από το νερό, αλλά τώρα με κάνει να νιώθω θλίψη, μεγάλη θλίψη. Δεν μοιάζει καν ανήσυχη. Είναι λες και αφήνει τον εαυτό της να πνιγεί!»
Δείτε το άγαλμα:
Headlines:
- WhatsApp: Ανακοίνωσε πρόσβαση στο ιστορικό ομαδικών μηνυμάτων
- Δασμοί Τραμπ: Νέος γύρος αντιδράσεων από εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ
- Νέα Καληδονία: 55χρονος σέρφερ έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση καρχαρία
- Βιγιαρεάλ – Βαλένθια 2-1: To «κίτρινο υποβρύχιο» πήρε το τοπικό ντέρμπι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]
- Αμφίκλεια: Κοντοσούβλι για ρεκόρ Γκίνες μήκους 130 μέτρων με 800 κιλά κρέας
- Ρόμα-Κρεμονέζε 3-0: Έπιασε τη Νάπολι στην 3η θέση με οδηγό τον Κριστάντε
- Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)











































![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442