Ο σεφ Νικόλας Σακελλαρίου φτιάχνει την καλύτερη λεμονόπιτα
Εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό γλυκό
Ένα ιδιαίτερο γλυκό ετοιμάζει σήμερα ο σεφ Νικόλας Σακελλαρίου στην κουζίνα της «Ελένης».
Φτιάχνει λεμονόπιτα – lemon pie σαν του ζαχαροπλαστείο για όσους αγαπούν τα γλυκά.
Για τη βάση
350 γραμμ. μπισκότα τύπουdigestive
115 γραμμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Άρωμα βανίλιας
Λίγο αλάτι
Για την κρέμα
6 αβγά
80 γραμμ. κορν φλάουρ
100 γραμμ. ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
220 ml κρέμα γάλακτος
Χυμό από 3 λεμόνια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για την σαντιγί
500 ml. κρέμα γάλακτος
80 γραμμ. ζάχαρη άχνη
- Καραμανλής: Τα «μάτια» του Μαξίμου στον πρώην πρωθυπουργό και τους αγρότες
- Ο Κόντε(ς) και ο «βασιλιάς» της Νάπολι
- Οι εργαζόμενοι στο μουσείο του Λούβρου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας – Πότε ξεκινά
- Μετανάστευση: Οι υπουργοί της ΕΕ συμφώνησαν για τις απελάσεις – Ανησυχούν οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Θα προκύψει, με αποδείξεις, ποιοι και γιατί ευθύνονται για τον θάνατο του Παναγιωτάκη
- Super League: Το πρόγραμμα ως το τέλος της κανονικής διάρκειας



