Γ. Παπανδρέου – Ο Παναγιώτης Κρητικός υπήρξε συνεπής δημοκράτης και αγωνιστής
Με τον Ανδρέα Παπανδρέου, «έδωσε τον αγώνα της Αλλαγής», αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου στο συλλυπητήριο μήνυμά του για το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Κρητικό, που απεβίωσε την Κυριακή σε ηλικία 85 ετών
«Ο Παναγιώτης Κρητικός, υπήρξε συνεπής δημοκράτης και αγωνιστής», αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του, για την απώλεια του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, ο γιος του ιδρυτή του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου προσθέτει ότι ο Παναγιώτης Κρητικός, από τα νεανικά του χρόνια, συνέδεσε την πορεία του με τους αγώνες για τη Δημοκρατία «και συμμετείχε ενεργά στους Ανένδοτους Αγώνες, στο πλευρό του Γεωργίου Παπανδρέου«.
Την περίοδο της χούντας, συνεχίζει, συμμετείχε ενεργά στον Αντιδικτατορικό Αγώνα, συνελήφθη, κρατήθηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και φυλακίστηκε.
«Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και με τον Ανδρέα Παπανδρέου, έδωσε τον αγώνα της Αλλαγής».
Οι συμπολίτες του στον Πειραιά, αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου, «αναγνωρίζοντας το ήθος του και τη συνέπειά του σε αυτήν την δύσκολη πορεία για τους Έλληνες και τη χώρα, τον ετίμησαν εκλέγοντάς τον για σχεδόν τρεις δεκαετίες Βουλευτή στη Β´ Περιφέρεια του Πειραιά, την οποία υπηρέτησε με μεγάλη αφοσίωση, ενώ για μια σημαντική περίοδο διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Βουλής».
«Θα τον θυμόμαστε πάντα για τους αγώνες του και την προσφορά του. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια», καταλήγει το μήνυμα του Γ. Παπανδρέου για τον Παναγιώτη Κρητικό.
- LIVE: Πανσερραϊκός – ΑΕΚ
- «Η υποκριτική των μαλλιών» – Ο Μάικλ Ντάγκλας και το αιώνιο πείραγμα με τον Τζακ Νίκολσον
- Μπαρτζώκας: «Δεν θα έχουμε τον Τζόσεφ το αμέσως επόμενο διάστημα, μας περιμένουν πολύ σημαντικά παιχνίδια»
- Τραγωδία στην Άρτα: 35χρονη πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πάγωσε» το κοινό με τη σοβαρή πτώση της Λίντσεϊ Βον – Ούρλιαζε από τον πόνο (vid)
- Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6,5 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο – Συστάσεις προς τους κατοίκους οικισμών
- Gen Z: Μισθός, υγεία και προσωπική ζωή – Όταν η γενιά αυτή μιλάει και ακούγεται, οι εργοδότες κερδίζουν
- «Πλησιάζει στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο Χέιζ-Ντέιβις»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)









































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [08.02 – 14.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/e237c4ed-7268-45d4-bb6f-615b214b0f66-315x220.jpeg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442