Κυκλώνας Άιντα – Μαρτυρία Ελληνίδας που μένει στη Νέα Υόρκη – «Έπαθα πανικό, ήταν σοκαριστικό»
«Τα πράγματα εξελίχθηκαν μέσα σε μισή ώρα», δήλωσε περιγράφοντας πώς σταδιακά ανέβηκε η στάθμη του νερού μέσα στο σπίτι της στο Κουίνς. Όπως είπε αιφνιδίασε τους πάντες. «Έγινε μέσα σε ένα σαραντάλεπτο. Ήταν σαν τροπική καταιγίδα».
Τις δραματικές στιγμές που πέρασε στην πλημμυρισμένη Νέα Υόρκη μετέφερε η Ελληνίδα ηθοποιός Ελεάννα Φιλοκαλιώτη, η οποία βίωσε το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Άιντα.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, η ηθοποιός είπε πως φιλοξενείται σε έναν άλλο χώρο γιατί το σπίτι της είναι πλημμυρισμένο. «Ό,τι πρόλαβα να σώσω είναι πάνω σε ράφια ή μέσα στο ψυγείο», είπε, σημειώνοντας πως όλα εξελίχθηκαν μέσα σε μισή ώρα
Οπως ανέφερε, πήγε να ελέγξει την αποθήκη διότι γνώριζε για ένα θέμα στην ταράτσα. «Μέσα σε μισή ώρα άρχισα να ακούω θόρυβο. Από παντού υπήρχε διαρροή, έβλεπα να τρέχει νερό, έπαθα πανικό. Μάζεψα ό,τι είχα, έναν φορτιστή, τηλέφωνο… Φοβηθήκαμε, ήταν σοκαριστικό», προσέθεσε.
«Τα πράγματα εξελίχθηκαν μέσα σε μισή ώρα», δήλωσε περιγράφοντας πώς σταδιακά ανέβηκε η στάθμη του νερού μέσα στο σπίτι της στο Κουίνς. Όπως είπε αιφνιδίασε τους πάντες. «Έγινε μέσα σε ένα σαραντάλεπτο. Ήταν σαν τροπική καταιγίδα».
Περιγράφοντας τις ώρες αγωνίας όταν είδε στην πολυκατοικία να εισρέουν νερά και να πλημμυρίζουν γρήγορα τα πάντα ανέφερε ότι φοβήθηκε. «Βρισκόμουν σε κατάσταση σοκ. Ζήτησα βοήθεια».
Επίσης, ανέφερε πως στην αρχή δεν ήξερε κάτι για την καταιγίδα αλλά στη συνέχεια είχε αρχίσει να λαμβάνει ειδοποιήσεις. «Ημουν σε σοκ και διάβαζα πως κάποιοι εγκλωβίστηκαν. Ενα δίχρονο παιδί. Και για μια κοπέλα που εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι της και δεν άνοιξε η πόρτα», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με το όσα είπε, μέσα στην χθεσινή ημέρα (2/9) λάμβαναν ειδοποιήσεις για silver alert, αλλά η ίδια δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος της κατάστασης. Ο τυφώνας χτύπησε με πρωτοφανή σφοδρότητα εκτός από την Νέα Υόρκη, το Νιού Τζέρσει, το Κονέκτικατ, την Πενσιλβάνια ακόμη και το Μέριλαντ.
- Gmail: Καταργείται η υποστήριξη για λογαριασμούς άλλων παρόχων
- Απίστευτος Παυλίδης: «Έπιασε» τον Εουσέμπιο με επίδοση που ξεπερνούν μόνο οι Εμπαπέ και Κέιν μέσα στο 2025
- Χαρίτσης: Οι πολίτες στηρίζουν τον αγώνα των αγροτών – Είναι αγώνας για όλη την κοινωνία
- Στο Παρά Πέντε – 20 Χρόνια Μετά: Απόψε, στις 21.00, στο MEGA
- Εντοπίστηκε οπλοστάσιο σε σπίτι στα Άνω Λιόσια – Τρεις συλλήψεις
- Πιο κοντά στο σπίτι, πιο κοντά στη στάση: 291 σημεία της δημοτικής συγκοινωνίας στην Αθήνα
- Η Σούζι Άμις για τη ζωή της με τον Τζέιμς Κάμερον – «Πίστευα ότι δεν θα το δω ποτέ ξανά»
- Δώρα τεχνολογίας: Οι πιο hot επιλογές για τους αγαπημένους σου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 23.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-1YzWh7ZrJlA-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442