Πλήρη έγκριση έδωσε την Δευτέρα η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στο εμβόλιο Covid-19 της Pfizer, το οποίο χορηγείτο μέχρι σήμερα με προσωρινή κατεπείγουσα έγκριση.


H πλήρης άδεια, η πρώτη που παραχωρείται για εμβόλιο Covid-19, αφορά τη χρήση του εμβολίου Comirnaty σε άτομα άνω των 16 ετών.

Μόνο στις ΗΠΑ, περισσότεροι από 204 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει το εμβόλιο από την προσωρινή έγκρισή του τον Δεκέμβριο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, αναφέρει το Reuters, ελπίζουν ότι η πλήρης έγκριση του σκευάσματος θα καθησυχάσει τις ανησυχίες ορισμένων αντεμβολιαστών.

«Παρόλο που εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη λάβει με ασφάλεια εμβόλια κατά της Covid-19, αναγνωρίζουμε ότι, για κάποιους, η έγκριση της FDA θα προσφέρει περισσότερη σιγουριά» δήλωσε η Τζάνετ Γούντκοκ, επίτροπος της υπηρεσίας.

Η έγκριση αναμένεται επίσης να ανοίξει το δρόμο για υποχρεωτικούς εμβολασμούς συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού των ΗΠΑ, όπως εκτιμούν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Η πλήρης έγκριση βασίστηκε σε δεδομένα από τη μακροπρόθεσμη παρακολούθηση των εθελοντών που συμμετείχαν στην κλινικη μελέτη της Pfizer.

«Η σημερινή έγκριση γα άτομα 16 ετών και άνω επιβεβαιώνει το προφίλ αποτελεσματικότητας και ασφάλειας για το εμβόλιό μας σεμια περίοδο που αυτό απαιτείται επειγόντως» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας Αλβέρτος Μπουρλά.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr