Έρχεται το νέο δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης στην αιγοπροβατοτροφία
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ανέρχεται στους 6 μήνες, ενώ στο τέλος του προγράμματος, παρέχεται στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης
Ο oργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διατροφής του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Γενικής και Ειδικής Ζωοτεχνίας και το Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών & Εξοπλισμού του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τη Βιομηχανία Ζωοτρόφων ΕΛΒΙΖ ΑΕ και την εταιρεία Ευρωφάρμ ΑΕ, παρουσιάζει το δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής με θέμα «Αιγοπρόβατα: Ολιστική προσέγγιση εκτροφής με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα».
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Λήμνου και Ροδόπης και θα δώσει την ευκαιρία σε τριάντα (30) νέους κτηνοτρόφους ή/και παραγωγούς που απασχολούνται στον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας να λάβουν επιστημονική καθοδήγηση, ώστε να εξελίξουν τις κτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις.
Σκοπός του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις κατάλληλες δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά και να απαντήσουν σε σύγχρονες προκλήσεις του κλάδου όπως η φιλοπεριβαλλοντική διαχείριση, η ορθολογική διατροφή, οι βελτιώσεις στις σταβλικές εγκαταστάσεις και η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας.
Το πρόγραμμα κατάρτισης θα έχει συνολική διάρκεια 100 ωρών, εκ των οποίων οι 50 αφορούν θεωρητική εκπαίδευση και οι υπόλοιπες 50 πρακτική άσκηση.
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ανέρχεται στους 6 μήνες, ενώ στο τέλος του προγράμματος, παρέχεται στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι και τις 22 Αυγούστου.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής εδώ.
Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 22 Αυγούστου 2021
Έναρξη προγράμματος : Σεπτέμβριος 2021
Διάρκεια: 6 μήνες
- Ιταλία: Φύλακας στο εργοτάξιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων πέθανε από το κρύο
- Economist: Η Γαλλία παρέλυσε… και φταίνε όλοι
- Νίκολιτς: «Κάναμε πολλά λάθη, ούτε ένας παίκτης δεν είχε την απόδοση που θα έπρεπε»
- Αγρότες: Δύο συναντήσεις Μητσοτάκη, με τους εκπροσώπους των μπλόκων – Διαβουλεύσεις για τα διαδικαστικά
- Η διαιτησία του Σάγκι επιβεβαίωσε ότι ο Λανουά πρέπει να φύγει – Oι ξένοι ρέφερι αλλοιώνουν τη βαθμολογία
- «Οι 20άρες δεν μου λένε τίποτα» – Η on air αντίδραση της Ναταλίας Γερμανού σε μια ατάκα του πατέρα της από το 1995
- Σύνταξη: Το ουτοπικό σενάριο του μέλλοντος – Από την εποχή της οικονομικής ανασφάλειας στην αφθονία
- Εκατοντάδες αστυνομικούς στέλνει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας στη Μινεσότα μετά τη δολοφονία της Γκουντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)
















































![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)
















![O Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγκτσί ανήρτησε δολοφονίες αστυνομικών και αναρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα το ανέχονταν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-killed-cop-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442