Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Apple θέλει να εξοπλίσει κάθε συσκευή της με Face ID

Η Apple θέλει να εξοπλίσει κάθε συσκευή της με Face ID

Ο λόγος για τον οποίο θα προβεί η Apple σε μία τέτοια κίνηση είναι ότι ο συγκεκριμένος αισθητήρας αναγνώρισης προσώπου προσφέρει στην εταιρεία δύο σημαντικής σημασίας υπηρεσίες: ασφάλεια και πρόσβαση σε λειτουργίες επαυξημένης πραγματικότητας.

Η Apple επιθυμεί να ενσωματώσει το σύστημα βιομετρικής ασφάλειας Face ID οπουδήποτε αυτό μπορεί να εφαρμοστεί, σε κάθε συσκευή την οποία παράγει η εταιρεία.

Αυτό υποστηρίζει στο τελευταίο του ενημερωτικό σημείωμα ο αναλυτής του Bloomberg, Mark Gurman, σημειώνοντας μάλιστα ότι το Face ID θα μπορούσε να μπει οπουδήποτε ακόμα και σε υπολογιστές Mac, στη σειρά τηλεφώνων iPhone SE και σε όλα τα iPads. Αυτή η ενσωμάτωση θα γίνει σταδιακά μέχρι όλες οι συσκευές να διαθέτουν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

Ο λόγος για τον οποίο θα προβεί η Apple σε μία τέτοια κίνηση είναι ότι ο συγκεκριμένος αισθητήρας αναγνώρισης προσώπου προσφέρει στην εταιρεία δύο σημαντικής σημασίας υπηρεσίες: ασφάλεια και πρόσβαση σε λειτουργίες επαυξημένης πραγματικότητας. Το Touch ID, η αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος δηλαδή, προσφέρει μόνο ασφάλεια.

Πάντως, η συγκεκριμένη πρόβλεψη έρχεται σε σύγκρουση με άλλες αναφορές αναλυτών που θέλουν την Apple να χρησιμοποιεί τόσο το Face ID όσο και το Touch ID στα μελλοντικά iPhones, με τη διαφορά ότι όλα θα είναι τακτοποιημένα κάτω από την οθόνη της συσκευής. Άρα μένει να αποδειχθεί ποιον δρόμο θα ακολουθήσει η εταιρεία.

Ωστόσο, και ο ίδιος ο Gurman παραδέχεται στην ανάλυσή του ότι στην πραγματικότητα η Apple θα προσπαθήσει να τοποθετήσει και τον μηχανισμό της κάμερας Face ID κάτω από την οθόνη ώστε να δημιουργήσει ένα «all-screen» iPhone, μία συσκευή της οποίας η οθόνη δεν θα διακόπτεται από τίποτα.

Βέβαια, όπως τονίζεται και στην ανάλυση, η Apple θα ενσωματώσει αυτές τις αλλαγές μόνο στην περίπτωση των πλέον ακριβών iPhones, προφανώς για να διαφοροποιήσει ακόμη περισσότερο τη σειρά Pro από τα περισσότερο οικονομικά μοντέλα. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, στη σειρά iPhone 12, τα μοντέλα έχουν το ίδιο μέγεθος οθόνης με πρακτική διαφορά την ενσωματωμένη κάμερα στις διάφορες εκδόσεις.

Πότε θα προχωρήσει η Apple σε όλες τις αυτές τις αλλαγές; Ας μην βιαζόμαστε. Σύμφωνα με την ανάλυση του Gurman όλα τα παραπάνω θα ξεκαθαρίσουν με τη συσκευή που θα λανσάρει η εταιρεία όχι φέτος, αλλά το επόμενο φθινόπωρο. «Η Apple έχει δοκιμάσει ένα in-display σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος για τις φετινές συσκευές, ωστόσο το πιθανότερο είναι να εμφανιστεί στην επόμενη γενιά iPhone», σημειώνει ο αναλυτής του Bloomberg.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024