Είναι Αύγουστος του 2016. Το άστρο του Γιάννη Αντετοκούνμπο έχει αρχίσει να λάμπει στον μαγικό κόσμο του NBA. Μαζί με τον μεγάλο του αδερφό, τον επίσης πρωταθλητή με τους Μπακς, Θανάση, έρχονται στην Ελλάδα και σπεύδουν να ενταχθούν στον ελληνικό στρατό.
Θα μπορούσαν να μην το κάνουν. Εχουν μπροστά τους μια τεράστια καριέρα, θα μπορούσαν να μη γυρίσουν ποτέ πίσω. Ομως, έρχονται και ορκίζονται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα.
Κάτι που δεν κάνουν εκατοντάδες άλλοι που φεύγουν στο εξωτερικό ή προσπαθούν να αποφύγουν τη θητεία. Οχι ότι η ορκωμοσία είναι κάποιο «ελληνόμετρο», όμως, τα αδέρφια Αντετοκούνμπο το κάνουν για να τιμήσουν την Ελλάδα.
Για να τιμήσουν τη χώρα που γεννήθηκαν κι έκαναν πατρίδα τους, ακόμη κι όταν κάποιοι δεν τους φέρονταν καλά.
Είναι κι αυτό ένα δείγμα του ήθους τους, αλλά κι ένα χτύπημα στον ρατσισμό εκείνων που τους έβριζαν και τώρα ξαφνικά τους αποθεώνουν.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το Μαρούσι (16:00, ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ) στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Stoiximan GBL, με τους «ερυθρόλευκους» να ψάχνουν την 14η νίκη τους σε ισάριθμα ματς.