Αλ. Χαρίτσης: Προς όφελος της κοινωνίας και όχι της κυβέρνησης το Ταμείο Ανάκαμψης
Την έγκριση του ελληνικού σχεδίου ανάκαμψης από το Ecofin σχολίασε ο κ. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας τις τροποποιήσεις που ζητήθηκαν για τη διαχείριση των κονδυλίων.
«Πυρά» εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή την έγκριση του Ταμείου Ανάκαμψης από το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.
Όπως επεσήμανε ο κ. Χαρίτσης, «ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να αντιμετωπίζει με επικοινωνιακούς όρους την εξαιρετικά σοβαρή πρόκληση του Ταμείου Ανάκαμψης».
Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε πως ο πρωθυπουργός «σήμερα πανηγυρίζει για την τυπική έγκριση του ελληνικού σχεδίου, αυτό που αποκρύπτει όμως είναι ότι η χώρα μας είναι η μοναδική, από τις δώδεκα που έλαβαν έγκριση, για την οποία ζητήθηκαν τροποποιήσεις ώστε να ξεκαθαριστεί ποιοι και μέσω ποιων διαδικασιών θα έχουν πρόσβαση στα κονδύλια του Ταμείου».
«Κυρίως σε ό,τι αφορά την πρόσβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις χρηματοδοτήσεις. Όπως είχε εξαρχής προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι παραγωγικοί φορείς, αλλά δυστυχώς αγνόησε στην πρότασή της η κυβέρνηση Μητσοτάκη», πρόσθεσε.
Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε επίσης ότι «οι επαναληπτικές φιέστες της κυβέρνησης υπογραμμίζουν τον κίνδυνο που απειλεί τη χώρα μας: τη μετατροπή του κρίσιμου για την στήριξη και τον μετασχηματισμό της οικονομίας Ταμείου Ανάκαμψης σε εργαλείο πρόσκαιρου μικροκομματικού συμφέροντος από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του».
«Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τον αυστηρό έλεγχο και την κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων ώστε η ευκαιρία αυτή να αξιοποιηθεί προς όφελος της κοινωνίας και όχι λίγων και ισχυρών», κατέληξε.
- Σκύλος: Πόσο ασφαλή είναι τα λουριά που αυξομειώνεται το μήκος τους;
- Θεσσαλονίκη: Γονείς πλήρωσαν τους βανδαλισμούς που προκάλεσαν τα παιδιά τους σε δύο νηπιαγωγεία – Δείτε το ποσό
- Τραυματίστηκε σοβαρά ο Λανγκ της Γαλατάσαραϊ, μπαίνει αμέσως στο χειρουργείο (vids)
- Χίλντα και Εβίτα Ηλιοπούλου: Αποκαλύπτουν άγνωστες στιγμές του πατέρα τους πριν τον θάνατο του
- Βέροια: Απαντήσεις σε κάμερες ασφαλείας αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. για τον ξυλοδαρμό της 24χρονης κοπέλας
- Σοφία Λάππου: Πέθανε η εμβληματική ηθοποιός του ΚΘΒΕ
- «Γιγαντομαχία» Ρεάλ – Μπάγερν και ζευγάρια… φωτιά στο Champions League – Ποιες είναι οι πιθανότητες πρόκρισης στους «4» (pic)
- Στρατηγική «αποκεφαλισμού»: Γιατί η εξόντωση των ηγετών του Ιράν ίσως κάνει το καθεστώς πιο ισχυρό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 19.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442