Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός : Συγκέντρωση τροφής και κλινοσκεπασμάτων για τα αδέσποτα ζώα
Αφορμή για τη δράση στάθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων, στις 4 Απριλίου
Μπορεί εμείς να βρισκόμαστε στο σπίτι μας, όμως οι δρόμοι της Αθήνας παραμένουν γεμάτοι από αδέσποτα ζώα.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων την Κυριακή 4 Απριλίου, συγκεντρώνει τροφή και κλινοσκεπάσματα για τα αδέσποτα ζώα της πόλης.
Τα συγκεντρωθέντα θα διατεθούν στο Φιλοζωικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας.
Η Κεντρική Διοίκηση του Ε.Ε.Σ. στοχεύει, μέσω της εν λόγω δράσης, να σταθεί αρωγός στο ιδιαίτερα δύσκολο έργο που καλείται καθημερινά να φέρει εις πέρας ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας, προκειμένου να εξασφαλίσει τροφή και όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τα αδέσποτα ζώα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός το τελευταίο διάστημα έχει αποδείξει εμπράκτως τη στήριξη του στους τετράποδους φίλους μας, προχωρώντας αφενός στην επανεκκίνηση της Κυνοφιλικής Ομάδας (Κ-9) Έρευνας και Διάσωσης του Ε.Ε.Σ, στόχος της οποίας είναι να συνδράμει τον ελληνικό στρατό, την αστυνομία και τις τοπικές αρχές, σε έρευνες διάσωσης αγνοουμένων και αφετέρου υλοποιεί τη δράση «Υπηρεσία περιπάτου για Ζώα Συντροφιάς», κατά την οποία Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. αναλαμβάνουν τον περίπατο κατοικίδιων όσων νοσούν και βρίσκονται σε καραντίνα λόγω Covid-19 αλλά και πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
Η συλλογή τροφής και κλινοσκεπασμάτων πραγματοποιείται καθημερινά και ώρες 8-2 μ.μ. στη Κεντρική Αποθήκη του Ε.Ε.Σ., Άστρους 111, Κολωνός, Τηλ.: 2105147300.
- Μονακό: Επιστρέφει στις προπονήσεις ο Μίροτιτς ενόψει Παναθηναϊκού
- Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του «δράκου» του Πειραιά
- Ντόναλντ Τραμπ στο Graceland: Όσα είπε για τον Έλβις Πρίσλεϊ
- Αλέξης Χαρίτσης: Η επιστολή παραίτησης από πρόεδρος της Νέας Αριστεράς
- Πώς ήταν ο καιρός την 25η Μαρτίου 1821 – Τι έδειξε η έρευνα του Θοδωρή Κολυδά
- «Οι καλύτεροι» του βελγικού πρωταθλήματος Καρέτσας και Τζόλης»


