Η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει απόψε τη Ναόμι Οσάκα, διεκδικώντας πρόκριση στα ημιτελικά του Miami Open. Αυτός θα είναι ο πέμπτος αγώνας σε επίπεδο WTA μεταξύ τους και η 23χρονη Γιανωπέζα πρωταθλήτρια, Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, ηγείται της σειράς με 3-1.
Ο τελευταίος αγώνας τους, ήταν το 2020 στο Μπρισμπέϊν, όπου η Οσάκα νίκησε 6-2, 6-7 (4), 6-3, με τη Ελληνίδα πρωταθλήτρια να έχει τη μοναδική της νίκη (6-3,7-6) το 2018, στο Σινσινάτι
Η Οσάκα, μιλώντας στην ιστοσελίδα της WTA, τόνισε, ότι ο αγώνας για την κορυφή της κατάταξης δεν αποτελεί προτεραιότητά της. Πάντως εάν η Μπάρτι δεν προκριθεί στον τελικό, η Οσάκα θα επιστρέψει στην κορυφή αν κερδίσει τον τίτλο στο Μαϊάμι.
«Καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι και τι τιμή θα είναι να είμαι Νο 1, αλλά για μένα, συνειδητοποιώ ότι το μυαλό μου δεν λειτουργεί καλά, αν συνεχίζω να σκέφτομαι για όλα τα πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν, έτσι τώρα απλώς σκέφτομαι ότι παίζω αυτό το τουρνουά. Κάθε γύρος που παίζω είναι εναντίον μίας πολύ σκληρής αντιπάλου», δήλωσε η Οζάκα, που παίζει, όπως και η Σάκκαρη για πρώτη φορά στα προημιτελικά του τουρνουά Miami Open. Δεν έχει χάσει ακόμα φέτος, αν και αποσύρθηκε πριν από τον ημιτελικό του WTA Gippsland Trophy εναντίον της Ελίζ Μέρτενς.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.