Δημήτρης Κουφοντίνας : Ο εισαγγελέας ζητά να απορριφθεί το αίτημα αναβολής της ποινής του
Ο δικηγόρος του, Θέμης Σοφός, ζήτησε από το δικαστήριο τη διακοπή της ποινής του καταδικασθέντα σε 11 φορές ισόβια για το διάστημα που θα κρίνει το δικαστήριο για να καταστεί πραγματική η εκτέλεση της ποινής τους και να αποκατασταθεί η υγεία του.
Να απορριφθεί το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για αναβολή ή διακοπή εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας πρότεινε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημελιοδικείου Λαμίας.
Η διάταξη που προβλέπει αναβολή εκτέλεσης ποινής, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό αναφέρεται σε κρατούμενο που πάσχει από σοβαρή ασθένεια και όχι σε κρατούμενο που προκαλεί ο ίδιος βλάβη στον εαυτό του. Επίσης, όπως σημείωσε και να αναβληθεί η ποινή του θα μείνει στο νοσοκομείο γιατί η αποκατάσταση θα πάρει πολύ χρόνο ενώ είναι άγνωστο αν θα διακόψει την απεργία πείνας – δίψας καθώς το αίτημά του είναι η μεταγωγή.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο δικηγόρος του, Θέμης Σοφός, ζήτησε από το δικαστήριο τη διακοπή της ποινής του καταδικασθέντα σε 11 φορές ισόβια για το διάστημα που θα κρίνει το δικαστήριο για να καταστεί πραγματική η εκτέλεση της ποινής τους και να αποκατασταθεί η υγεία του.
Παράλληλα, επισήμανε πως η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο ενώ τόνισε πως με το νόμο του 2020 διατάχθηκε η επαναμεταγωγή του στο κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού όπως έγινε με 27 άλλους κρατούμενους.
Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας εξετάστηκε ως μάρτυρας ο αναπληρωτής διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου της Λαμίας, εντατικολόγος, Χρήστος Γεωργιάδης.
Ο μάρτυρας κατέθεσε πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει «σώας τα φρένας» ωστόσο η υγεία του εγκυμονεί κινδύνους καθώς υπάρχουν επιπλοκές από την άρνηση του να λάβει τροφή.
- Διεθνές Ογκολογικό Κέντρο Θεσσαλονίκης: Ένα νέο σημείο αναφοράς που αλλάζει τα δεδομένα στην ογκολογική φροντίδα
- Αγωγή-φρένο στη mega–εξαγορά: Καταναλωτής ζητά να μπλοκαριστεί το deal των 72 δισ. της Netflix για τη Warner Bros
- Κικίλιας: Οι αμερικανικές επενδύσεις σε ναυτιλία και ναυτιλιακές υποδομές θα φέρουν δυναμική ανάπτυξη
- Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί το νερό της Θεσσαλονίκης
- Με αυξημένα έσοδα και έξοδα ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
- HOTΕΛ ΕΛVIRA: Τι θα δούμε στο νέο επεισόδιο το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου


