Βαρυσήμαντη δήλωση από Ισραήλ : Ετοιμοι να δώσουμε και αγωγό φυσικού αερίου στην Τουρκία (βίντεο)
Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Γιουβάλ Στάινιτς αποκάλυψε ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να δώσει δεύτερη ευκαιρία στην Τουρκία, ακόμη και αγωγό για το ισραηλινό φυσικό αέριο.
Για την εκ νέου προοπτική ενεργειακής συνεργασίας Ισραήλ – Τουρκίας μέσω της κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου μίλησε ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Γιουβάλ Στάινιτς στο πλαίσιο συνέντευξής του στο CNBC.
Προϋπόθεση
Προϋπόθεση, όπως είπε, για να καταστεί κάτι τέτοιο εφικτό είναι να αλλάξει συμπεριφορά η Τουρκία με κάποιους από τους γείτονές της.
«Θέλω να αναφερθώ σε δυο περιφερειακές δυνάμεις, το Ιράν και την Τουρκία» είπε ο κ. Στάινιτς.
«Αναφορικά με την Τουρκία, όταν ανέλαβα υπουργός Ενέργειας, πριν περίπου πεντέμισι χρόνια, συνάντησα τον πρόεδρο Ερντογάν στον Λευκό Οίκο, σε συνέδριο που διοργάνωσε ο πρόεδρος Ομπάμα το 2016», πρόσθεσε.
«Εκεί συναντήθηκα με τον Ερντογάν και συζητήσαμε την πιθανότητα για εξαγωγή του ισραηλινού φυσικού αερίου στην Τουρκία μέσω ενός αγωγού. Είχαμε και συζητήσεις με ειδικούς του τουρκικού υπουργείου Ενέργειας. Δυστυχώς, δεν κατέληξαν πουθενά, ωστόσο είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία» εξήγησε ο ισραηλινός υπουργός Ενέργειας.
«Να αλλάξει τη στάση της»
Τόνισε, ωστόσο, ότι «Προσωπικά, ελπίζω η Τουρκία να αλλάξει την περιφερειακή της στάση στην αντιπαράθεσή της με ορισμένους από τους γείτονές της προς την κατεύθυνση της περιφερειακής συνεργασίας».
«Μέσα από αυτήν την προοπτική θα είμαι χαρούμενος αν δω την Τουρκία ικανή να συμμετάσχει στο Φόρουμ Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτό θα είναι καλό για την εμπορική συνεργασία και ποτέ δεν κλείσαμε την πόρτα στην τουρκική συμμετοχή» κατέληξε ο κ. Στάινιτς.
Israel’s Energy Minister tells CNBC he’s ready to give discussions with Turkey another try pic.twitter.com/Rn7KG9qhjk
— CNBC Middle East (@CNBCMiddleEast) January 21, 2021
Πηγή: sigmalive.com
- Απεργία την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις
- Μητσοτάκης: Εκβιασμοί μετά το «όχι» των αγροτών: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα, τα μπλόκα υπονομεύουν τα αιτήματα
- Συναγερμός στην Αυστραλία: Πολλαπλοί πυροβολισμοί στην παραλία Bondi του Σίδνεϊ – Αναφορές για θύματα
- To άσυλο και οι ιστορίες του
- Μισός αιώνας Star Wars – Η πρώτη επική ταινία του Τζορτζ Λούκας επιστρέφει στις σκοτεινές αίθουσες το 2027
- Αποκάλυψη για τις φυλακές Αλκατράζ – Γι’ αυτόν τον λόγο έγινε δυνατή η μεγαλύτερη απόδραση στην ιστορία
- Ποιες είναι οι τέσσερις ομάδες που θέλουν τον Αντετοκούνμπο (vid)
- Ηράκλειο: Άφαντος ο 33χρονος γιατρός – «Το μόνο που θέλω, να είναι ζωντανός» λέει ο πατέρας του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 14.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/howen-ac0WfQ3F6dw-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442