Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσαβούσογλου : Ανακοίνωσε... τις ημερομηνίες της Πενταμερούς για το Κυπριακό

Τσαβούσογλου : Ανακοίνωσε… τις ημερομηνίες της Πενταμερούς για το Κυπριακό

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι στην άτυπη Πενταμερή για το Κυπριακό θα συμμετέχει και η ΕΕ ως παρατηρητής.

Τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου προσπαθούν τα Ηνωμένα Εθνη (ΗΕ) να διευθετήσουν ανεπίσημη διάσκεψη για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέροντας ότι έχουν λάβει μάλιστα και πρόσκληση από τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

«Υπάρχει πρόοδος»

Ο τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι και η ΕΕ θα συμμετάσχει στη συνάντηση ως παρατηρητής.

Κατά την ενημέρωσή του σε τούρκους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ο κ. Τσαβούσογλου, ανέφερε ότι «για την ανεπίσημη διάσκεψη 5 συν τα ΗΕ που έχουμε προτείνει υπάρχει πρόοδος, έχουμε λάβει πρόσκληση από τον ΓΓ του ΟΗΕ, προσπαθούν να καθορίσουν την ημερομηνία τέλη του Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου στη Νέα Υόρκη. Θα συναντηθούμε οι δύο πλευρές, οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις και τα Ηνωμένα Έθνη».

«Και η ΕΕ είπε ότι θέλουν να συμμετάσχουν ως παρατηρητές. Ασφαλώς, η ΕΕ σε όλες τις συναντήσεις είχε συμμετάσχει ως παρατηρητής, δεν υπάρχει περιορισμός για τη συμμετοχή τους σε αυτές τις συναντήσεις, αλλά, όπως έχουμε πει και στους ιδίους, από το Κραν Μοντάνα και μετά έχουν αγνοήσει την τουρκοκυπριακή κοινότητα, δεν είχαν κάνει καμιά επαφή μαζί τους και πρέπει να κερδίσουν ξανά την εμπιστοσύνη τους.

«Είδαν και οι ίδιοι…»

»Επιπλέον, σε όλη τη διαδικασία η ΕΕ στήριξε συνεχώς την ελλονοκυπριακή πλευρά, δυστυχώς αγνόησε τα δικαιώματα της τουρκοκυπριακής πλευράς, γι’ αυτό τους είπαμε ότι πρέπει να κερδίσουν ξανά την εμπιστοσύνη τους. Για μας δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για τη συμμετοχή τους, ήταν θετικό που συμμετείχαν στο Κραν Μοντάνα, ήταν ωφέλιμο που βρέθηκαν στην ίδια αίθουσα στο Κραν Μοντάνα γιατί είδαν και οι ίδιοι ποιοι ήθελαν λύση και ποιοι δεν ήθελαν», ανέφερε.

Πηγή: philenews/KYΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024