Κοροναϊός : Κυβερνητικές απαντήσεις για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ
Απαντήσεις από την κυβέρνηση ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους θανάτους από κοροναϊό εκτός ΜΕΘ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι σφυρίζει αδιάφορα στις καταγγελίες γιατρών ότι το 80% των θυμάτων του δεύτερου κύματος της πανδημίας πέθαναν εκτός ΜΕΘ.
Απαντήσεις από την κυβέρνηση ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους θανάτους από κοροναϊό εκτός ΜΕΘ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι σφυρίζει αδιάφορα στις καταγγελίες γιατρών ότι το 80% των θυμάτων του δεύτερου κύματος της πανδημίας πέθαναν εκτός ΜΕΘ.
Αποδιοπομπαίοι τράγοι
Στο πλαίσιο αυτό καλεί την κυβέρνηση να μην ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους στοχοποιώντας τους γιατρούς αλλά να ενισχύσει το ΕΣΥ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
«Η κυβέρνηση συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα για τις καταγγελίες γιατρών πως το 80% των θυμάτων του δεύτερου κύματος πέθανε εκτός ΜΕΘ.
Εδώ και τρεις μέρες, μία μετά την άλλη οι ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών καταγγέλλουν το απύθμενο θράσος του κ. Κοντοζαμάνη, ο οποίος επέρριψε τις ευθύνες στους γιατρούς. Σε αυτούς δηλαδή που παρά την εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης στην ενίσχυση του ΕΣΥ, δίνουν κάθε μέρα τη μάχη με αυτοθυσία για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.
»Και όχι στον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς του που δήλωναν πως αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε και περισσότερα θύματα. Μάταια περιμένουμε τόσο καιρό την απάντηση στη σχετική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το ποσοστό των θανάτων εκτός ΜΕΘ. Όπως μάταια περιμέναμε τρεις μέρες ένα σχόλιο του κ. Μητσοτάκη για την αήθη επίθεση του υπουργού του στους υγειονομικούς.
»Μέσα στον πανικό της η κυβέρνησή αποφάσισε τον εύκολο δρόμο. Να φορτώσει τις ευθύνες στους υγειονομικούς για να ξεφορτωθεί τη δική της ανικανότητα. Καλούμε την κυβέρνηση αντί να ψάχνει για αποδιοπομπαίους τράγους για τα δικά της λάθη έστω και τώρα να ενισχύσει πραγματικά το σύστημα υγείας».
Καλούμε την κυβέρνηση αντί να ψάχνει για αποδιοπομπαίους τράγους για τα δικά της λάθη έστω και τώρα να ενισχύσει πραγματικά το σύστημα υγείας.
[Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επίθεση της κυβέρνησης κατά των υγειονομικών – https://t.co/qcwRILwHps] pic.twitter.com/minvYJtt02— ΣΥΡΙΖΑ (@syriza_gr) January 11, 2021
- Η απάντηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Μόσχα: Ευφάνταστα σενάρια, ψευδείς ειδήσεις, ύβρεις, κατασκευασμένες πληροφορίες
- Προκλητικός ο Π. Μαρινάκης, απειλεί τους αγρότες – Ξορκίζει τις συνελεύσεις, βλέπει κομματικά εγκάθετους στα μπλόκα
- Εξεταστική: Να κατατεθεί η επιστολή παραίτησης των ορκωτών λογιστών του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητούν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- Πώς θα παίξει ο Άρης στον προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια στο MEGA
- Κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται ο Τίμοθι Μπάσφιλντ 3 ημέρες μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης για παιδική κακοποίηση
- Το κρυμμένο εγκεφαλικό σήμα που αποκαλύπτει την Αλτσχάιμερ χρόνια πριν από τη διάγνωση
- Σέρρες: Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου – «Ο άγγελός μου, έφυγε μαρτυρικά»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442