Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διερευνητικές : Τι λένε και τι ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για την έναρξη των συνομιλιών με την Τουρκία

Διερευνητικές : Τι λένε και τι ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για την έναρξη των συνομιλιών με την Τουρκία

Τη στήριξή του στην έναρξη των διερευνητικών επαφών εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο των δηλώσεων Τσαβούσογλου, καλώντας τον Κ. Μητσοτάκη να αποκλείσει τη διεύρυνση της ατζέντας των συνομιλιών που επιδιώκει η Άγκυρα. Την οριστική διακοπή των παράμονων ενεργειών της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο για την έναρξη των συνομιλιών ζητάει το ΚΙΝΑΛ.

Τη στήριξή του στην έναρξη των διερευνητικών επαφών εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον απόηχο των δηλώσεων Τσαβούσογλου, καλώντας ωστόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποκλείσει τη διεύρυνση της ατζέντας των ελληνοτουρκικών συνομιλιών που επιδιώκει η Άγκυρα.

Να αποκλείσει τη διεύρυνση της ατζέντας

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποκλείσει κάθετα κάθε τουρκική απόπειρα διεύρυνσης της ατζέντας, π.χ. με αναφορές σε δήθεν ζητήματα «γκρίζων ζωνών» ή «αποστρατιωτικοποιημένων νησιών»» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει την επανεκκίνηση των διερευνητικών για υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ που διεκόπησαν το 2016 με ευθύνη της Τουρκίας».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Κουμουνδούρου εκφράζει απορίες ως προς το τι ακριβώς συνομιλίες διεξήχθησαν μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Έντι Ράμα στην τελευταία τους συνάντηση καθώς ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε για ενδεχόμενη συνάντησή του με το Νίκο Δένδια στην πρωτεύουσα της Αλβανίας.

Γιατί στα Τίρανα και όχι στις Βρυξέλλες;

«Για μια ακόμη φορά και παρότι έχουμε ζητήσει ενημέρωση για την επίσκεψη του Πρωθυπουργου της Αλβανίας, μαθαίνουμε από τον υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας στα Τίρανα.

Ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης σε σχέση με μια τέτοια συνάντηση και για ποιο λόγο να πραγματοποιηθεί στα Τίρανα αντί πχ στις Βρυξέλλες;» διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την οριστική διακοπή των παράμονων ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο για την έναρξη των συνομιλιών Αθήνας και Άγκυρας ζητά το ΚΙΝΑΛ.

Σε δήλωσή του ο Αντρέας Λοβέρδος, τομεάρχης Εξωτερικών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ για τον διάλογο με την Τουρκία τονίζει:

«Η Ελλάδα ήταν και παραμένει υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία για τα θέματα των θαλασσίων ζωνών. Η Τουρκία ήταν και είναι εκείνη που αφενός διέκοψε τις διερευνητικές επαφές το 2016 και αφετέρου προσθέτοντας θέματα στην ημερήσια διάταξη, με αυτό τον τρόπο, υπονομεύει τον διάλογο.

Και πάντως διάλογος με παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δεν νοείται. Η Άγκυρα πρέπει να σταματήσει οριστικά τις παράνομες αυτές ενέργειες».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024