Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΥΠΕΞ : Δεν λάβαμε επίσημη πρόσκληση από την Άγκυρα για επαφές - Συζητάμε μόνο για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα

ΥΠΕΞ : Δεν λάβαμε επίσημη πρόσκληση από την Άγκυρα για επαφές – Συζητάμε μόνο για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα

Το ελληνικό ΥΠΕΞ, καθιστά σαφές το πλαίσιο της ατζέντας, σημειώνοντας σε κάθε περίπτωση ότι η ελληνική  πλευρά δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής επίσημη πρόσκληση.

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα, ότι η ελληνική πλευρά στις διερευνητικές επαφές, όποτε αυτές επανεκκινήσουν, συζητά μόνο το θέμα της οριοθέτησης ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, στέλνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Λίγο μετά το δημόσιο κάλεσμα Τσαβούσογλου για επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών χωρίς προϋποθέσεις , εντός του Ιανουαρίου, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου κατέστησε σαφές το πλαίσιο της ατζέντας, σημειώνοντας σε κάθε περίπτωση ότι η ελληνική  πλευρά δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής επίσημη πρόσκληση.

«Ουδεμία πρόσκληση έχει λάβει μέχρι στιγμής το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τον ορισμό ημερομηνίας για τη διεξαγωγή του 61ου γύρου των Διερευνητικών επαφών.

Η Ελλάδα, ως γνωστόν, έχει εκφράσει την διάθεσή της να ανταποκριθεί, σε περίπτωση σχετικής πρόσκλησης της τουρκικής πλευράς, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου με αντικείμενο την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας».

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024