Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Balenciaga μετατρέπει πλαστικά ωκεανών σε κοσμήματα

Ο Balenciaga μετατρέπει πλαστικά ωκεανών σε κοσμήματα

Κοσμήματα από πλαστικά ωκεανών στη νέα συλλογή του οίκου Balenciaga

«Δυστοπικά» κοσμήματα από πλαστικά ωκεανών σχεδίασε η Shahar Livne για την κολεξιόν Φθινόπωρο 2021 του Balenciaga.

Η σειρά αποτελείται από ένα δαχτυλίδι και δύο ζευγάρια κρίκους-σκουλαρίκια, με σκοπό να συμπληρωθεί η κολεξιόν «Afterworld: Age of Tomorrow».

Το τμήμα αξεσουάρ του οίκου προσάρμοσε τα σχήματα vintage κοσμημάτων από το αρχείο του Balenciaga και στη συνέχεια τα παρέδωσε στη Livne για να τους δώσει υφή «απολιθώματος».

Αυτό επετεύχθη με μείγμα πλαστικού ωκεανών που συνέλεξε η οργάνωση Oceanworks και ανθρακικού ασβεστίου (απόβλητου στη βιομηχανία μαρμάρου).

Η σχεδιάστρια εξέλιξε ένα υλικό που μοιάζει με άργιλο – ακούει στο όνομα Lithoplast –, χρησιμοποιώντας πεταμένο πλαστικό το οποίο φαντάστηκε ως πολύτιμο υλικό που μπορεί στο μέλλον να εξορύσσεται όταν θα έχει σταματήσει η παραγωγή πλαστικού.

Το φινίρισμα κάθε κομματιού έγινε δια χειρός της ίδιας της Livne, με τεχνικές που χρησιμοποιούν χρυσοχόοι για να δίνουν στα αξεσουάρ μια ενιαία όψη, αλλά όψη χειροποίητου αντικειμένου.

«Το πλαστικό σύνθετο υλικό αποκτά φυσική όψη και γίνεται πολύτιμο ως ένα φουτουριστικό ημι-φυσικό και σπάνιο υλικό» υπογράμμισε όπως μεταδίδει το ΑΠΕ μιλώντας στο Dezeen, η Shahar Livne.

Πρόσθεσε ότι και τα κοσμήματα και τα ενδύματα είχαν επίσης ως πηγή έμπνευσης την ιδέα «επάνοδος της νεότητας, στην οποία συνυπάρχουν η φύση και η νεότητα» του Demna Gvasalia, του διευθυντή δημιουργικού του οίκου.

Η κολεξιόν «Afterworld: Age of Tomorrow» παρουσιάστηκε προσφάτως με τη μορφή βιντεοπαιχνιδιού, στο οποίο οι παίκτες οδηγούνται σε έναν μελλοντικό κόσμο – που παραπέμπει σε χώρα θαυμάτων –, γεμάτο avatar ντυμένα με τις καινούριες δημιουργίες.

Η κολεξιόν θα είναι διαθέσιμη από τον φετινό Μάιο.

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024